TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

hlavca

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5924
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 51 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

jak zapsat omacku

16. 02. 2011

Zdravim, chtela jsem se zeptat, jak zapisujete omacky? Ted jsem delala napr. rajskou (4 porce), zapsala vsechny ingredience a vydelila 4.. Ale prijde mi to hooodne od oka...
Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 02. 2011 15:03
jo asi tak. U nás se vaří stylem:uvaří se kotel jídla a postupně se to tuhle a támhle sní (společné obědy/večeře se u nás nikdy neuchytily). Takže "kuchař" napíše co všechno a kolik tam toho dal, hmotnosti se sečtou a pak když mám třeba 27g eidamu ve 1023g celkového pokrmu, do svojí zvážené porce si započítám 27/1023*hmotnost mojí porce... Ale třeba pozor na vodu, která se při vaření trochu odpaří, nebo maso, které taky ztratí objem apod. V tomhle už odhaduji... Bon Apetit ;-)
16. 02. 2011 22:18
jééé, tohle neřeším, vařím jen pro sebe :-) ale myslím, že je správné, zapsat si všechny suroviny a pak podělit váhou. nandavám si talíř na digitální váze, takže bych to asi udělala taky tak, kdybych vařila víc porcí.
16. 02. 2011 22:06
Díky moc, Ireno, podívám se tam..
16. 02. 2011 21:47
Jestli váží hotová omáčka např. 800 gramů, ty ji vydělíš čtyřma a pak si naložíš těch 200g, tak je to OK. Úplně přesný postup najdeš v blogu "hubneme se sebekoučinkem" - paní Naďa to tam už víckrát popisovala.
16. 02. 2011 21:31
super, dekuji
16. 02. 2011 21:23
Přesně takhle to dělám já, zapsat suroviny a vydělit počtem porcí.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři