Datum registrace: 18. 01. 2011
hlavca
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136831.30 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5696 h 21 min |
Přátelé
Počet přátel: 56
?
Jak požádat o přátelství
Stob skupiny
hlavca
Jak psát blog?jak zapsat omacku
16. 02. 2011
Zdravim, chtela jsem se zeptat, jak zapisujete omacky? Ted jsem delala napr. rajskou (4 porce), zapsala vsechny ingredience a vydelila 4.. Ale prijde mi to hooodne od oka...
Hodnocení (5 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
19. 02. 2011 15:03
jo asi tak. U nás se vaří stylem:uvaří se kotel jídla a postupně se to tuhle a támhle sní (společné obědy/večeře se u nás nikdy neuchytily). Takže "kuchař" napíše co všechno a kolik tam toho dal, hmotnosti se sečtou a pak když mám třeba 27g eidamu ve 1023g celkového pokrmu, do svojí zvážené porce si započítám 27/1023*hmotnost mojí porce... Ale třeba pozor na vodu, která se při vaření trochu odpaří, nebo maso, které taky ztratí objem apod. V tomhle už odhaduji... Bon Apetit ;-)
16. 02. 2011 22:18
jééé, tohle neřeším, vařím jen pro sebe :-) ale myslím, že je správné, zapsat si všechny suroviny a pak podělit váhou. nandavám si talíř na digitální váze, takže bych to asi udělala taky tak, kdybych vařila víc porcí.
16. 02. 2011 21:47
Jestli váží hotová omáčka např. 800 gramů, ty ji vydělíš čtyřma a pak si naložíš těch 200g, tak je to OK. Úplně přesný postup najdeš v blogu "hubneme se sebekoučinkem" - paní Naďa to tam už víckrát popisovala.
hlavca
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?