TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

hlavca

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5924
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 51 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

zapis potravin

21. 02. 2013

Prosim o radu.. varim casto a rada cervenou repu-pridavam ocet, sul, cukr, anyz, vodu...jak byste si zapsali suroviny, kdyz nakonec nalev sliju...zapocitava se to? Jde mi predevsim o ten cukr...
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 02. 2013 07:48
zase si slintám po klávesnici :-) Líbuško, to je super recept :-)
23. 02. 2013 06:11
Domnívala jsem se že řepu jím jen sterilovanou a pak sem ochutnala tento salát-Mňaaaaaaam

Můj oblíbený recept na salát z řepy
Potom nahrubo nastrouhat a přidáme 4 kyselé okurky a sterilovanou mrkev
Potravina Množství (g/ml)
Mrkev mladá sterilovaná 120
Červená řepa 300
Okurky sterilované 170
Oleje (všechny druhy) 20

Energetická hodnota celkem: 1799 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 51

Energetická hodnota na 1 porci: 600 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 17


Dochucovadla:

sůl,pepř
22. 02. 2013 20:52
Libo Babino, moc dekuji za tip na recept, pri kterem se mi zacaly sbihat sliny... Varila jsem repu tak jak jsem byla zvykla od mamky a babicky-ve sladkokyselem nalevu. Zrovna o vikendu budu pect kure, tak to vyzkousim. Jeste jednou diky
21. 02. 2013 22:27
Nejlepší je jen tak,ale snad ti pomůže trošku tohle alespoň orientačně :

http://www.kaloricketabulky.cz/tesco-cervena-repa-sterilovana/
21. 02. 2013 22:15
Je, to je prima nápad péct oloupanou řepu v pytlíku na pečení, děkuji.
21. 02. 2013 22:10
Zapomněla jsem připomenout, že řepa je sam o sobě dost sladká, já již nepřislazuji, jak píše i Janina.
21. 02. 2013 22:07
Cukr se rozpustí a asi se ho část dostane do řepy. Možná bys mohla zspsat polovinu cukru dodaného. Je to můj laický názor.
Řešila jsem vylívání hodnot při vaření brambor a červené řepy. Dělám to takto.:
Červená řepa pečená v alobalu. Menší bulvy řádně omyju a každou zvlášť zabalím do alobalu. Peču hodinu. Nejlépe při kuřeti, nebo jiném masu. Pakřepu nechám vychladnout. Takto upravenou řepu nastrouhám na hrubším struhadle, ochutím citronem, olivovým olejem, bylinkami, přidám třeba nastrouhaný křen, nebo nakrájím na plátky a prokládám mozarellou, zakápnu olivivým olejem a dochutím jak mám ráda - výborné.
Dcera peče řepu v pečícím sáčku s ostatní zeleninou. Oloupanou řepu, nakrájím na čtvrtky, přidám špalíčky mrkve, čtvrtky cibule, stroužky česneku, pokud máš ráda můžeš pést celer a petržel. kousky zeleniny dám do zálivky ze soli, olivového oleje, bylinek sušených, promíchám a vložím do pčícího sáčku. Sáček dám do trouby a pečupůl až 3/4 hodiny. Je výborná teplá k masu i studená. Můžeš přiat lilek nebo cuketu, možná se někde najde i dýně. Chutná i dětem.
21. 02. 2013 22:02
Ahoj proč zrovna cukr já vařím taky z řepy ale cukr nedávám.Ty ji děláš na sladko?
21. 02. 2013 21:42
hmm ono u sterilovane je to jednodussi, delam domaci kvuli detem, neni tak moc kysela...
21. 02. 2013 21:39
Ten cukr Ti určo do řepy "naleze", ale kolik, kdo ví... já jím sterilovanou a mám jasno.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři