TOPlist
Sledujte nás:

Nutriční hodnoty ryb a rybích výrobků

Zpět

Nutriční hodnoty základních druhů ryb

Hodnoty jsou uvedeny na 100 g suroviny v syrovém stavu.

Ryby s nízkým obsahem tuku (do 2 % tuku)

Energetická hodnota (kJ)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

candát

350

19

1

0

lín

330

19

0

0

platýz

340

18

1

0

štika

360

19

1

1

tilapie

490

20

1

0

treska aljašská

310

17

1

0

Ryby středně tučné (2–10 %)

Energetická hodnota (kJ)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

pstruh

500

18

5

0

kapr

530

18

6

0

sumec

500

16

6

0

tuňák

500

22

4

0

žralok

550

21

5

0

Ryby tučné (více než 10 % tuku)

Energetická hodnota (kJ)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

losos

850

22

12

0

makrela

750

18

12

0

sleď

700

18

10

0

úhoř

1000

19

17

0

 

​Nutriční hodnoty základních druhů rybích výrobků

Hodnoty jsou uvedeny na 100 g.

Rybí výrobky

Energetická hodnota (kJ)

Bílkoviny
(g)

Tuky 
(g)

Sacharidy (g)

Sůl
(g)

Kaviár

1060

25

16

2

4,0

Losos uzený

850

21

12

2

3,6

Makrela uzená

1100

20

20

0

1,3

Matjesy v oleji

1900

13

44

1

2,5

Pečenáče

1040

17

18

3,5

1,3

Pepřenky v oleji

1100

9

25

2

2,0

Rybí salát s jogurtem

630

6

12

4

1,4

Rybí salát s majonézou

1100

8

23

4

1,8

Sardelová očka s kapary

740

21

10

0,6

15

Sardinky v oleji

950

20

16

0

1,0

Sardinky v tomatě

530

13

6

4

1,2

Sardinky ve vlastní šťávě

720

21

9

0

1,0

Sleďové závitky v rosolu

500

14

5

3

2,3

Surimi tyčinky s krabí příchutí

550

7

4

18

1,6

Tresčí játra

2100

9

50

3

0,8

Tuňák v oleji (včetně oleje)

1620

17

35

0

1,0

Tuňák v oleji (po odkapání)

830

22

12

0

1,1

Tuňák ve vlastní šťávě

420

23

1

0

1,2

Uzenáče

490

16

6

0

2,0

Zavináče

500

11

7

3

2,3

 

Nutriční hodnoty dalších druhů ryb a rybích výrobků najdete v databázi potravin zde

Hodnocení (29 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 03. 2019 10:30
Díky moc za shrnutí údajů, v takovéto tabulce je velmi šikovné.
18. 03. 2019 06:10
Některé údaje překvapí,hlavně u výrobků z ryb :-).
18. 03. 2019 05:08
Děkuji za pěkný článek a především přehlednou tabulku.
18. 03. 2019 04:03
Výborná tabulka.

Naši partneři