Nutriční hodnoty základních druhů ryb
Hodnoty jsou uvedeny na 100 g suroviny v syrovém stavu.
Ryby s nízkým obsahem tuku (do 2 % tuku) |
Energetická hodnota (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
candát |
350 |
19 |
1 |
0 |
lín |
330 |
19 |
0 |
0 |
platýz |
340 |
18 |
1 |
0 |
štika |
360 |
19 |
1 |
1 |
tilapie |
490 |
20 |
1 |
0 |
treska aljašská |
310 |
17 |
1 |
0 |
Ryby středně tučné (2–10 %) |
Energetická hodnota (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
pstruh |
500 |
18 |
5 |
0 |
kapr |
530 |
18 |
6 |
0 |
sumec |
500 |
16 |
6 |
0 |
tuňák |
500 |
22 |
4 |
0 |
žralok |
550 |
21 |
5 |
0 |
Ryby tučné (více než 10 % tuku) |
Energetická hodnota (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
losos |
850 |
22 |
12 |
0 |
makrela |
750 |
18 |
12 |
0 |
sleď |
700 |
18 |
10 |
0 |
úhoř |
1000 |
19 |
17 |
0 |
Nutriční hodnoty základních druhů rybích výrobků
Hodnoty jsou uvedeny na 100 g.
Rybí výrobky |
Energetická hodnota (kJ) |
Bílkoviny |
Tuky |
Sacharidy (g) |
Sůl |
Kaviár |
1060 |
25 |
16 |
2 |
4,0 |
Losos uzený |
850 |
21 |
12 |
2 |
3,6 |
Makrela uzená |
1100 |
20 |
20 |
0 |
1,3 |
Matjesy v oleji |
1900 |
13 |
44 |
1 |
2,5 |
Pečenáče |
1040 |
17 |
18 |
3,5 |
1,3 |
Pepřenky v oleji |
1100 |
9 |
25 |
2 |
2,0 |
Rybí salát s jogurtem |
630 |
6 |
12 |
4 |
1,4 |
Rybí salát s majonézou |
1100 |
8 |
23 |
4 |
1,8 |
Sardelová očka s kapary |
740 |
21 |
10 |
0,6 |
15 |
Sardinky v oleji |
950 |
20 |
16 |
0 |
1,0 |
Sardinky v tomatě |
530 |
13 |
6 |
4 |
1,2 |
Sardinky ve vlastní šťávě |
720 |
21 |
9 |
0 |
1,0 |
Sleďové závitky v rosolu |
500 |
14 |
5 |
3 |
2,3 |
Surimi tyčinky s krabí příchutí |
550 |
7 |
4 |
18 |
1,6 |
Tresčí játra |
2100 |
9 |
50 |
3 |
0,8 |
Tuňák v oleji (včetně oleje) |
1620 |
17 |
35 |
0 |
1,0 |
Tuňák v oleji (po odkapání) |
830 |
22 |
12 |
0 |
1,1 |
Tuňák ve vlastní šťávě |
420 |
23 |
1 |
0 |
1,2 |
Uzenáče |
490 |
16 |
6 |
0 |
2,0 |
Zavináče |
500 |
11 |
7 |
3 |
2,3 |
Nutriční hodnoty dalších druhů ryb a rybích výrobků najdete v databázi potravin zde.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.