TOPlist
Sledujte nás:

Výzva pro "silné"

Zpět

Rozhodli jste se změnit životní styl, zhubnout, začít pravidelně sportovat?

Jste ochotni se svým příběhem, úspěchy ale i neúspěchy při cestě za aktivním životním stylem podělit s ostatními?

Budete rádi pod dohledem ostatních lidí majících stejný cíl a odborných garantů? Povzbudí vás rada od osoby, která má podobný životní příběh jako vy? Od osoby, které se již podařilo zredukovat hmotnost, dlouhodobě si váhový úbytek udržet, překonat složité životní období, vyrovnat se zdravotním hendikepem, zvládnout stres, který nás všude obklopuje?

Tak právě vás hledáme do naší nové soutěže 7s, která bude probíhat od února do května roku 2013.

Soutěž je zaštítěna Českou obezitologickou společností, Fórem zdravé výživy a Českou společností pro hypertenzi a je podporována kanceláří WHO.

Garanty jsou přední čeští odborníci v oblasti obezitologie, diabetologie, srdečně-cévních onemocnění a dalších problémů souvisejících s obezitou (prof. MUDr. Jan. Pirk, DrSc., Mgr. Jana Divoká, Prof. MUDr. Štěpán Svačina, DrSc., MBA, Tamara Starnovská, MUDr. Marie Skalská, MUDr. Tomáš Fait a PhDr. Šárka Slabá, PhD).

Témata, se kterými se budou moci soutěžící ztotožnit, jsou:

  • srdeční záležitosti (onemocnění srdečně cévního aparátu, vysoký krevní tlak, angina pectoris, infarkt myokardu, snížená srdeční fuknce, atd. a obezita)
  • jo jo efekt (opakované diety a následné přibírání kilogramů)
  • sladký život (prediabetes, cukrovka, její komplikace a obezita)
  • přítomnost dlouhodobého onemocnění (onkologická onemocnění, systémová onemocnění, potravinové alergie a intolerance, celiakie, chronické střevní záněty, revmatická onemocnění atd. )
  • cvičení je lék ( jak s pohybem začít, jaký pohyb zvolit, jaká pohybová aktivita je pro nás bezpečná a přínosná, co od ní můžeme očekávat)
  • žena a… (gynekologické problémy, rizikové těhotenství, antikoncepce, menopauza.. )
  • přežiju 21. století? (stres a jeho zajídání, špatné stravovací návyky, poruchy příjmu potravy)

Staňte se součástí našeho týmu, budťe naším „Silným“, poradíme vám, jak na to. Budete podporován desítkami tisíc ostatních soutěžících s podobným životním příběhem na cestě za aktivním životním stylem.

Co od „Silného“ očekáváme:

• Chuť změnit svůj životní styl.

• Podělit se o svoje radosti i starosti s ostatními soutěžícími v rámci diskusí a blogů na webu.

• Možnost využívat všech výhod podpory komunity a případné konzultace s odborným garantem.

• Souhlas s medializací svého příběhu a průběhu soutěže.

Pokud vás naše nabídka zaujala, prosím pošlete nám do 15.1.2013 „svůj příběh“ o rozsahu max. 800 znaků na adresu soutez@stob.cz.

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 01. 2013 22:08
Akutálně se probíráme záplavou přihlášených zájemců. Tímto všem děkujeme. Finální výběr bude po užším kole výběru cca první týden v únoru. M.
08. 01. 2013 22:53
Dobrý den, kdy budeme znát 7 silných? A kdy se vybraným ozvete?
03. 01. 2013 10:54
dobrý den, prosím, ráda bych Vám svůj příběh do soutěže poslala, ale nevím, zda se již teď, na začátku, tedy při psaní příběhu, musím ztotožnit s nějakou Vámi výše uvednou skupinou? U mě se ty témata dosti prolínají :-) děkuji moc za odpověď
11. 12. 2012 07:48
jo jo efekt a ppp je skupina ke které se ráda přidám,bohužel jsem daleko na to, abych se mohla přihlásit jako "silná" :-).
Prosím dá se někde koupit Pochutnej si se STOBem? Objednat nebo tak? Děkuji
10. 12. 2012 23:58
V novém čísle Pochutnej si se STOBem si můžete přečíst první příběh našeho motivátora ze 7S.
http://www.elisting.cz/stob/stob_0039/#/1/
09. 12. 2012 16:20
Velmi zajímavé, přihlásila jsem se, tak uvidíme, co se z toho vyvrbí? Ono přihlásit se do tohoto projektu, být vybrána a dotáhnout to do konce, je pro mě už teď výzva a to nemám nic jisté. Moje dát řád čemukoliv mimo můj pracovní proces je neustálý boj. A naučit se věci nedělat vše ode zdi ke zdi také. Možná mi to pomůže identifikovat chyby, které dělám.
09. 12. 2012 15:01
Marie, prosím, neberte to jako nějaké puntičkářské rejpání, to s tou právní ochranou samozřejmě chápu, jen jsem opravdu nerozuměla, co se v postojích Stobu mění a co ne. Přijde mi zkrátka jako protimluv, že kouč má být pro vyjmenovaná onemocnění striktně "nevhodný" - a zároveň poběží oficiální projekt pro lidi, kteří ho navzdory těmto nemocem užívají. Možná je to jen nějaké moje slovíčkaření, úchylka ;-)
09. 12. 2012 14:46
Doporučení STOBu se v tom o ohledu nezmění, absolutně není prakticky možné, abychom uzpůsobili jídelníček zcela každému na míru, vždy to bude odpovídat 50. percentilu...Potravinových alergií můžou být stovky, spíše nekonečno, jsme právní stát a nikdy netušíme, v jakém zdravotním stavu se dotyčný zadávající cyklus na Sebekoučinku nachází. Tímto upozorněním musíme chránit, aby program pokud možno někomu neublížil. Marie
09. 12. 2012 14:26
Takže to chápu dobře, že díky garantovi pí. Starnovské, která se zapojila do projektu 7 S a díky článkům na toto téma, se na konec změní i doporučení Stobu při zakládání cyklu?
No, přidala bych se do davu, ráda, a moc děkuju za tuto aktivitu, ale asi to bohužel "nestihnu". Vyloučení mléka nebyl problém, ale mám pořád rozjeté zkřížené potravinové alergie, i když není pylová sezóna. Je toho moc a reakce může přijít prakticky odkudkoliv, takže plánování jídelníčku je zatím jen marná snaha, jen by mě to deptalo. Ale články si moc ráda přečtu a akci budu sledovat, díky! :-)
09. 12. 2012 14:11
To myrtil: protože sféra "zvládám nemoc" a její garant Tamara Starnovská je jedním z nejpovolanějších osob, která se v problematice sestavení jídelníčku při potravinových alergiích vyzná.
Články, které budou v rámci projektu vycházet každý týden se také tomuto tématu budou věnovat, což dle mě bude velmi přínosné.
Je zcela běžné, že potravinová alergie se objeví klidně v pozdějším věku, kolem 50. roku apod...mnoho lidí vůbec netuší, že "nějakou alergii" mají, dokus nejsou vícekrát vystaveny působení alergenu tj. té látky která jim "nedělá dobře" a reakce začnou prohlubovat a obtíže zvýrazňovat.
BTW stran závažných onemocnění - akutálně po České republice chodí 250 000 obyvatel, kteří mají cukrovku a vůbec o tom ještě nevědí...
M.
09. 12. 2012 13:31
Projekt je zajímavý, a přestože si ani trochu nemyslím, že bych se mohla přihlásit mezi silné nebo se i v tuto chvíli přidat k davu, mám dotaz: při zakládání cyklu na sebekoučinku je upozornění, že program není vhodný pro lidi s různým onemocněním - a mezi nimi jsou i potravinové alergie atd. A najednou je v akci 7 S celá skupina - a poměrně různorodých onemocnění. Jak to?
09. 12. 2012 12:56
Sašo, ty jsi de facto udělala takový průplav všemi sférami...snad kromě "dia".
09. 12. 2012 11:28
no já bych si tam pár kolonek teda našla - ale je tu háček, hubnu jen tehdy, když se o to nesnažím! Takže nabídnu leda zkušenosti se sestavením jídelníčku při kombinovaných alergiích, přemíru pohybu, trochu stresu a výsledek - urputný vysoký krevní tlak. Kontrolní skupinu, na kterou výpočty nefungují, tam máš?
08. 12. 2012 15:20
tak za mě snad jen "cvičení je lék". Srdce šlape, cukrovku nemám, místo jo-jo efektu mám hřebík efekt (váha drží jak přibitá), nemocná nejsem, ženská témata mě nikdy nebrala a 21. století nepřežiju, i kdybych se přetrhla.
o radosti se dělím, možnosti komunity využívám, ale jak změnit svůj životní styl, to netuším, protože mám dojem, že vzhledem ke svým možnostem jedu na maximum.
takže pokude o mě, lepší bude mě nemedializovat. ale budu vám všem z dálky držet palce, to zas jo. :-)
08. 12. 2012 14:58
Silný bude tím více silnější, čím více davu bude stát za ním.
08. 12. 2012 14:32
Vypadá celý ten projekt velmi zajímavě. A řekla bych, že mám vybráno - to poslední téma ja jak vymyšlené na mě. Jen nejsem dost silná, abych tu skupinu vedla, ale do davu se přidám stopro. :-)

Naši partneři