TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Olej řepkový
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 3710 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 8 g
Tuky: 100 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Výhodou rostlinných olejů je nepřítomnost cholesterolu a výhodnější složení mastných kyselin (až na výjimky, jako je kokosový tuk, palmojádrový tuk a palmový olej). Řepkový olej obsahuje jen malé množství nasycených mastných kyselin, velké množství mononenasycených mastných kyselin a je zdrojem i omega 6 a omega 3 mastných kyselin ve správném poměru. Řepkový olej má z běžných olejů nejvýhodnější složení a je poměrně stabilní při vyšších teplotách, je proto vhodný i na smažení. Tento olej můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři