TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Ovesné "rizoto" s pražskou šunkou a zeleninovou směsí Creatif Duo

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Energetická hodnota celkem: 4093 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 98, SAFA (g): 14, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2047 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 7, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na pánvi na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme i prolisovaný česnek. Přidáme ovesné vločky a krátce orestujeme, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vodou (nebo vývarem) a zvolna povaříme do zhoustnutí. Přidáme pokrájenou šunku (vybereme libovou část) a zeleninovou směs a prohřejeme. Těsně před podáváním přidáme čerstvou petrželku a čerstvý sýr.

Fotografie

Hodnocení (34 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 04. 2018 17:33
Tak tohle by mě nenapadlo,dik zkusím
27. 02. 2018 17:11
Tak to by mě nenapadlo takto udělat vločky, to je super nápad. Vyzkouším, ale už těd vím, že mi bude chutnat :-)
24. 07. 2017 16:06
správně, když rizoto, tak z rýže
23. 07. 2017 23:09
Je to dobré
21. 07. 2017 10:12
Vločkoto by byl dost divný název :-)))
21. 07. 2017 09:58
jen doplním malou technickou, která mne napadla, vidím-li rizoto v uvozovkách (a tedy správně) - často se setkávám s tím, že jsou pokrmy nazvané rizoto z krup, bulguru atd., a přitom rizoto z krup je krupoto / kroupoto, protože rizoto je název pokrmu, který se připravuje z rýže - proto chválím že u vločkového je název v uvozovkách :-)
21. 07. 2017 09:55
Vločky naslano by mně nenapadly, vyzkouším, i když asi v úpravě - cibule, celer, mrkev, sýr :)
20. 07. 2017 20:24
takové jídlo jsem ještě neměla, vločky moc nemusím... tak uvidíme jestli to nakonec vyzkouším
20. 07. 2017 13:26
zajímavé...
20. 07. 2017 13:13
Vločky můžu, ale v tom rizotu se mi moc nelíbí. Radši používám bulgur.
20. 07. 2017 12:49
hmmm :-)
19. 07. 2017 08:49
To určitě vyzkouším
19. 07. 2017 08:34
Zajímavé, určitě vyzkouším.
18. 07. 2017 20:51
Nový a zajímavý recept.
18. 07. 2017 16:57
Je to jednoduché a výživově určitě dobré. Vyzkouším to.
18. 07. 2017 14:11
To mě ještě nenapadlo, i když vločky zpracovávám pořád. Výborné je také rizoto z krup...s čímkoliv ze zeleniny a hub.
18. 07. 2017 11:28
Výborné! Moc jsem si pochutnala.
18. 07. 2017 08:55
Zelenina Bonduelle mi nechutná, raději nahradím jinou zeleninou, ale jinak to vypadá zajímavě :-)
18. 07. 2017 08:35
až na ten kozí sýr bych řekla výborné.
18. 07. 2017 08:23
Už se těším až s rizoto uvařím.
18. 07. 2017 00:07
Zajímavý recept vyzkouším
17. 07. 2017 21:36
Tohle risoto vyzkouším, z vloček jsem ho ještě nikdy nedělala.
17. 07. 2017 20:12
Rozhodně vyzkouším.
17. 07. 2017 10:23
To musím vyzkoušet. Akorát bez toho sýra, kozí nemusím
17. 07. 2017 09:45
Tak ento recept rozhodně vyzkouším.
17. 07. 2017 09:43
Ovesné vločky mě moc neoslovují, nahradím je ječnými krupkami, určitě to bude taky dobré.
17. 07. 2017 08:56
Kozí sýr mám moc ráda, určitě vyzkouším.
17. 07. 2017 08:17
Rizoto z vloček? To musím vyzkoušet. :-)
17. 07. 2017 08:09
vločky jíst mohu, kozí sýr je hodně zdraví, ale bohužel mě vadí ta jeho vůně , někdy si dám salát z červené řepy je tam též kozí sýr sním ho asi jiný druh tam dokonce mi i chutná
17. 07. 2017 06:45
Vločky mám moc ráda, to vyzkouším :-)
17. 07. 2017 06:21
Určitě stojí za vyzkoušení :-)

Naši partneři