- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 400 |
Česnek | 4 |
Cibule šalotka | 40 |
Créatif Duo Bonduelle zeleninová směs sterilovaná | 260 |
Kozí sýr čerstvý 45% | 60 |
Olej řepkový | 8 |
Uzená kýta | 160 |
Vločky ovesné | 120 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4093 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2047 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 7, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na pánvi na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme i prolisovaný česnek. Přidáme ovesné vločky a krátce orestujeme, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vodou (nebo vývarem) a zvolna povaříme do zhoustnutí. Přidáme pokrájenou šunku (vybereme libovou část) a zeleninovou směs a prohřejeme. Těsně před podáváním přidáme čerstvou petrželku a čerstvý sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.