- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 70 |
Česnek | 6 |
Cibule šalotka | 40 |
Parmezán 32% | 20 |
Rajčata cherry | 160 |
Fazole Cannellini Vapeur Bonduelle | 150 |
Šunka Parmská | 60 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 110 |
Olej olivový | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 3986 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1993 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 61.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Šalotku nakrájíme na drobno a opečeme na pánvi na troše oleje, po chvíli přidáme i nakrájený česnek a přepůlená cherry rajčata. Krátce opečeme a podlijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit, přidáme fazole a těstoviny, promícháme, dle chuti opepříme a krátce prohřejeme. Na závěr přidáme pokrájenou sušenou šunku, nastrouhaný parmezán a čerstvou bazalku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.