- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slávky (syrové) | 300 |
Olej olivový | 16 |
Víno bílé suché | 150 |
Cibulka jarní | 50 |
Česnek | 12 |
Rajčata sušená v oleji | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2095 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1048 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 2, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Slávky (cca 1 kg nevyloupaných slávek) očistěte, vložte do misky a zalijte studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme. Rozpalte na hluboké pánvi olej. Osmahněte na něm nakrájený česnek a jarní cibulku, po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata. Směs osolte a opepřete. Přilijte víno a na ostrém plameni přiveďte k varu. Vložte slávky a přiklopte pánev. Duste asi 5 minut. Poté jsou slávky hotové, servírujte je s pečivem nebo rizotem. Šťávu nevylévejte, použijte ji na přípravu rizota nebo na namáčení pečiva. Slávky, které jsou zavřené, vyhodíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.