- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 8 |
Cibule | 40 |
Sójová omáčka | 10 |
Strouhanka kukuřičná | 20 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Treska (syrová) | 240 |
Dochucovadla:
sůl, chilli, koriandr, limetková šťáva
Energetická hodnota celkem: 1843 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 922 kJ
Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omytý a osušený filet z tresky nakrájíme nadrobno (nasekáme). Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, vejce, a kukuřičnou strouhanku (polovinu z uvedeného množství). Dochutíme solí, sójovou omáčkou, limetovou šťávou, chilli a koriandrem. Vše důkladně promícháme a tvarujeme válečky, které obalíme v kukuřičné strouhance a pokapeme olejem (výborný je olej ve spreji). Takto připravené krokety pečeme v troubě na 180 °C cca 25 minut. Podáváme se zeleninou a libovolnou přílohou. Hotové 300 g (= 6 ks, na porci 3 ks)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.