TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené kapří hranolky s lehkým bramborovým salátem a medovo-hořčičným dipem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, mletá paprika, bílý pepř

Energetická hodnota celkem: 6990 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 162, SAFA (g): 15, Cukry (g): 40, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1748 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Kapří hranolky: Kapra nakrájíme na podlouhlé hranolky, osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance ochucené mletou paprikou. Připravené hranolky vyskládáme na pečící papír na plech a pokapeme řepkovým olejem nebo postříkáme olejem ve spreji. Pečeme na 200°C cca 5-10 minut. Bramborový salát: Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme pokrájené sterilované okurky, červenou cibuli a na závěr přidáme zeleninovou směs Creatif Duo. Ochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou, důkladně promícháme a necháme odležet. Medovo-hořčičný dip: Dip připravíme rozmícháním jogurtu, hořčice, olivového oleje, medu a citronové šťávy.

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 04. 2018 14:44
Vypadá to dobře vyzkouším
06. 04. 2018 14:44
Vypadá to dobře vyzkouším
14. 03. 2018 11:15
Dobrá inspirace. Taky mám kapra ještě v mrazáku, tak zítra na něj dojde. Na pečicím papíře jsem už zkoušela rybí karbanátky a chutnaly celé rodině, tak uvidme co hranolky.
12. 03. 2018 17:03
Děkuji,to vypadá moc pěkně.Já peču rybu na pečící fólii úplně bez tuku.
12. 03. 2018 15:42
Určitě stojí za vyzkoušení, rybí hranolky jsem ještě nedělala.
12. 03. 2018 14:22
nevzdávatse: nejlepší je to v horkovzdušné troubě
12. 03. 2018 09:59
kapra mám ráda, tak to někdy vyzkouším
12. 03. 2018 07:02
vypadá to dobře.
12. 03. 2018 05:46
Tohle zkusím, vypadá to lákavě
12. 03. 2018 05:02
Kapra mám moc ráda, vyzkouším :-).
12. 03. 2018 02:10
Péct rybu na pečícím papíře jsem ještě nikdy nezkoušela, ale zkusím. Člověk se učí celý život.
12. 03. 2018 00:06
Na kapříka tento týden dojde, ještě je ho půlka v mrazáku.

Naši partneři