- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 1000 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Smetana zakysaná 15% | 500 |
Cibulka jarní | 50 |
Cibule | 200 |
Pažitka | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 8012 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 96,
Sacharidy (g): 229,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1145 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 13.7, Sacharidy (g): 32.7, SAFA (g): 7.4, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Uvařené brambory (nejlépe den předem) oloupeme a pokrájíme na kostičky. Vezmeme jednu velkou červenou cibuli a jednu malou žlutou, obě pokrájíme na drobno. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka, pažitku na drobno. Nadrtíme asi 10-15 kuliček čtyřbarevného pepře (ev. stačí i černý) Na oleji orestujeme cibuli s nadrceným pepřem, až cibule zesklovatí, pak přidáme pokrájené brambory a také lehce orestujeme. Vše dáme do hluboké misky, osolíme, promícháme a necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a jarní cibulku s pažitkou. Případně ještě dochutíme solí nebo pepřem. Salát je nejlepší čerstvý, ale můžeme ho také dát do ledničky a použít později.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.