- Autor: Fitnesska
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 10 |
Reveň | 150 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 25 |
Tvaroh odtučněný průměr | 125 |
Piškoty cukrářské | 25 |
Dochucovadla:
skořice, badyán
Energetická hodnota celkem: 1293 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 647 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Reveň (rebarboru) umyjeme a nakrájíme napříč na kousky. Vložíme do rendlíku, nepatrně podlijeme vodou a krátce podusíme s malým množstím cukru, skořicí a badyánem. Mezitím si připravíme nádobu či 2 kelímky, do kterých vrstvíme střídavě piškoty, tvaroh a rebarborovou směs. Necháme vychladnout v lednici a máme bezvadnou svačinku. Varianty: Ještě dietnější variantu připravíme s vynecháním piškotů. Naopak dětem můžeme přidat více piškotů a tvaroh dochutit kakaem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.