TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rebarborová buchta z bramborového těsta

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli, máslo a mouka na vysypání formy

Energetická hodnota celkem: 8823 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 342, SAFA (g): 36, Cukry (g): 156, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1103 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Den předem uvaříme brambory ve slupce. Rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky cca 1,5 cm. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme ostatní ingredience(kromě 40g cukru) a vypracujeme těsto. Pracujeme rychle, aby se těsto nerozteklo. Těsto rozdělíme na dva díly, oba vyválíme na placku. Jeden díl vložíme do vymaštěné a vysypané formy, na něj bohatě navrstvíme rebarboru, a tu pocukrujeme. Přiklopíme druhou plackou, okraje spojíme. Nakonec horní placku propícháme vidličkou a pečeme cca 45 minut. Můžeme podávat ihned teplé, nebo později vychlazené, obojí je moc dobré. Pozn.: množství těsta je do koláčové formy o průměru 30 cm.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 06. 2015 16:08
Tu bych taky dala
13. 06. 2015 14:56
To by šloooo :-) Mňam :-)
13. 06. 2015 13:36
Tahle je moje oblíbená ... recept je ještě po babičce, jen tam dávala místo špaldové mouky obyčejnou hladkou bílou
13. 06. 2015 10:57
Rebarboru mám ráda, už se mi sbíhají sliny a chuťové pohárky řvou :-D

Naši partneři