- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 170 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Máslo čerstvé | 60 |
Vejce celá průměr | 55 |
Reveň | 500 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 140 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Dochucovadla:
špetka soli, máslo a mouka na vysypání formy
Energetická hodnota celkem: 8823 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 342,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 156,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1103 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Den předem uvaříme brambory ve slupce. Rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky cca 1,5 cm. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme ostatní ingredience(kromě 40g cukru) a vypracujeme těsto. Pracujeme rychle, aby se těsto nerozteklo. Těsto rozdělíme na dva díly, oba vyválíme na placku. Jeden díl vložíme do vymaštěné a vysypané formy, na něj bohatě navrstvíme rebarboru, a tu pocukrujeme. Přiklopíme druhou plackou, okraje spojíme. Nakonec horní placku propícháme vidličkou a pečeme cca 45 minut. Můžeme podávat ihned teplé, nebo později vychlazené, obojí je moc dobré. Pozn.: množství těsta je do koláčové formy o průměru 30 cm.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.