- Autor: keramika
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citrony | 700 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 1600 |
Víno bílé sladké | 1000 |
Dýně | 6000 |
Dochucovadla:
hřebíček, kousky skořice.
Energetická hodnota celkem: 36150 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 2073,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 1766,
Vláknina (g): 141,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 904 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 0, Cukry (g): 44.2, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýně, cukr, víno a kolečka citrónu smíchat a nechat do rána odležet, nepřidáváme žádnou vodu! Občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Na druhý den vaříme cca 5 min, k vaření přidáme pár hřebíčků a kousky skořice zabalené do gázy. Sterilizujeme 20min při 80°C. No moc dietně to nevypadá, ale my tento kompot máme rádi... počet porcí jsem odhadla, nějak jsem si nepoznamenala kolik sklenic z toho bylo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.