- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Dochucovadla:
skořice, zázvor, špetka soli do těsta, skořice do tvarohu
Energetická hodnota celkem: 10693 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 447,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 217,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 891 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 37.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 18.1, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smícháme vše suché(mouka, 1 lžička sody nebo prdopeč, skořice, zázvor, kakao), smícháme i mokré: banán rozmačkáme, 1 jablko nastouháme na jemno, řepu nastrouháme na jemno, přidáme šťávu z 1/2 citronu, změklé máslo a jogurt nebo zakysanou smetanu. Vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme mokré, zamixujeme, přidáme suché a lehce vmícháme. Nakonec přidáme rozinky, den předem namočené v rumu. Nalijeme na vysypaný a vymaštěný plech, pečeme cca 30 minut na 180°C. Mezitím smícháme tvaroh se skořicí a javorovým sirupem - tímto krémem potřeme vychladlý korpus. Jablka nastrouháme na hrubo, rebarboru na kousky, obojí vaříme ve dvou sklenicích vody asi 10 minut. Pudinkový prášek rozmícháme ve sklenici vody a vmícháme do uvařené směsi, vaříme ještě dvě minuty, ještě teplou směs nalijeme na vychlazený moučník. Necháme ztuhnout do druhého dne v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.