- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 25% | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Dýně | 400 |
Tvaroh Lidl 2% | 80 |
Dochucovadla:
muškátový oříšek, sůl
Energetická hodnota celkem: 4573 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 174,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1143 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Dýni omyjeme, nakrájíme na kousky a upečeme na pečícím papíru do měkka. Po vychladnutí dýni nastrouháme na jemno nebo rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme dlouhý váleček silný asi 2 centimetry, pomoučíme a nakrájíme na dílky. Vaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Podáváme jako přílohu k masu, nebo i samotné s olivovým olejem a dušenou nebo grilovanou zeleninou, sypané parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.