TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňové gnocchi

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

muškátový oříšek, sůl

Energetická hodnota celkem: 4573 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 174, SAFA (g): 7, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1143 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Dýni omyjeme, nakrájíme na kousky a upečeme na pečícím papíru do měkka. Po vychladnutí dýni nastrouháme na jemno nebo rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme dlouhý váleček silný asi 2 centimetry, pomoučíme a nakrájíme na dílky. Vaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Podáváme jako přílohu k masu, nebo i samotné s olivovým olejem a dušenou nebo grilovanou zeleninou, sypané parmezánem.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 10. 2016 15:56
Jako u bramborových noků - když je těsto moc řídké, je možné přidat víc mouky. Taky mi tyto noky chutnají víc než bramborové :-)
30. 10. 2015 09:43
Překvapivě výborné. Nepovedlo se mi, aby těsto bylo tuhé, ale krájela jsem ho do vroucí vody z prkénka, takže jsme měli spíše halušky, ale i tak jsme si moc pochutnaly. Lepší než z brambor :)

Naši partneři