- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 500 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Vejce celá průměr | 110 |
Naturamyl bramborový škrob | 5 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Dochucovadla:
sůl, česnek jak kdo rád, my sneseme více cca 6 stroužků
Energetická hodnota celkem: 8724 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 113,
Sacharidy (g): 223,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1454 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 37.2, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Zelí sliji, nechám okapat a nakrájím nadrobno. Oloupaná brambory nastrouhám, sliji z nich šťávu, po té vmíchám zelí, sůl, vejce (2 ks), česnek a mouku a škrob (pol. lžíce)a opékám na oleji na lívanečníku. Hubeňourům lze posypat rozškvařenou slaninou. Já doplňuji zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.