- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 100 |
Vločky ovesné | 160 |
Česnek | 15 |
Celer bulva | 100 |
Cibule | 160 |
Olej řepkový | 10 |
Bílek | 120 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 3652 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 913 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 31.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli zpěníme na malém množství oleje, přidáme nastrouhaný celer a mrkev, malé množství vody a 3 minuty dusíme. Potom přisypeme vločky a chvilku vaříme tak, aby vznikla hustá kaše. Přidáme zbývající suroviny (česnek, bílek, majoránka, sůl, pepř), promícháme, vytvarujeme karbanátky a pečeme v troubě na pečícím papíru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ty karbanátky nevypadají špatně, ale nejsou už přece jen "moc zdravé"? :-)