TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninové karbanátky

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev100
Vločky ovesné160
Česnek15
Celer bulva100
Cibule160
Olej řepkový10
Bílek120

Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka

Energetická hodnota celkem: 3652 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 3, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 913 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 31.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli zpěníme na malém množství oleje, přidáme nastrouhaný celer a mrkev, malé množství vody a 3 minuty dusíme. Potom přisypeme vločky a chvilku vaříme tak, aby vznikla hustá kaše. Přidáme zbývající suroviny (česnek, bílek, majoránka, sůl, pepř), promícháme, vytvarujeme karbanátky a pečeme v troubě na pečícím papíru.

Hodnocení (70 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 03. 2019 08:41
Na jak dlouho se to dá do trouby a na kolik stupňů, prosím? Tipuji 180 stupňů na 20 minut?
13. 09. 2016 00:29
78marunka: Dobrý den, nebojte se zaexperimentovat a nahradit celer povařeným rozmačkaným květákem nebo brokolicí a trochou strouhané mrkve :-) jak to bude fungovat s petrželí nedokážu říct, ale zkuste a dejte vědět, jestli se povedly :-)
12. 09. 2016 11:31
vypadá to zajímavě, jen nemám na zahrádce celer, zato spoustu petržele a mrkve, myslíte, že by to šlo i z této zeleniny ? :)
26. 02. 2014 16:15
tak jsem dnes ten zazrak taky zkusila.... no, spatne nejsou....
26. 02. 2014 13:30
já jsem dneska delala z cervene cocky, byly naprosto vynikajici, i dcerka je spapala :) delala jsem je poprve a urcite ne naposledy :)
12. 02. 2014 19:06
ježiš, dneska jsem si tuhle mňamóznost připravila... přístě budu muset navýšit množství, neb jsou hooodně žravé :-)
21. 01. 2014 12:19
Jsou výborné !!! Doporučuji všem vyzkoušet
05. 01. 2014 09:18
děláme doma už odmala, miluju je, jen jsme dávali vejce celé a majoránku
07. 09. 2013 10:53
Super , musím vyzkoušet!:)
07. 09. 2013 08:30
Podobné karbanátky dělám z různé zeleniny, nejraději z kapusty. 11 g oleje je polévková lžíce a ta mi stačí na cibulku pro 4 porce. 2 sníme k obědu, další 2 dám do mrazáku a když je třeba narychlo něco připravit, hodí se. Místo bílku dávám celé vejce, na 1 porci vyjde jenom 1/4 a aby nechyběly bílkoviny, přidávám někdy nasekané moravské uzené nebo šunku, ne moc, jenom pro pár bílkovin navíc.
03. 09. 2013 14:36
odzkoušeno a schváleno i partnerem (i když brblal, že jako celé jídlo ne, jen užíral ;) )
03. 09. 2013 13:15
zeleninu jím tak často, až se někdy bojím, že po listovém špenátu (ledovém salátu či cuketách) vážně zezelenám :-)
Ty karbanátky nevypadají špatně, ale nejsou už přece jen "moc zdravé"? :-)
03. 09. 2013 09:46
jsem na ně zvědavá...
03. 09. 2013 08:06
Včera večer jsem si je udělala. Moc mi chutnaly a to jsem opravdu udělala jen tu jednu porci. Měla jsem jich z toho 5 ks. Budu určitě dělat častěji. :-))
02. 09. 2013 09:20
Zeleninu mám ráda, tak je vyzkouším. Jen péct jednu porci v troubě mi připadá neekonomické, tak budou až budu péct maso. Určitě je vyzkouším.
02. 09. 2013 08:46
Hm...taky mám radši maso :-))
02. 09. 2013 08:44
tohle mě zas tak neláká lepší byly ty špagety
02. 06. 2013 17:11
jo...to vypadá dobře :-)
30. 04. 2013 12:32
dělala sem si je dneska na obed s bramborovou kasou a salatem z čínského zelí a bylo to dobré
25. 03. 2013 20:16
Už je někdo vyzkoušel?
22. 03. 2013 15:31
Hm, hledám recept na karbanátky, ale z masa;-)
22. 03. 2013 07:23
zkusím.. vypadá dobře a zdravě
20. 03. 2013 14:47
Tak recept opsán a máme víkendové menu :))
20. 03. 2013 14:25
Vypadá to dobře .Celer mám ráda .
20. 03. 2013 14:03
Zítra si to udělám
20. 03. 2013 13:47
taky vyzkouším
20. 03. 2013 12:40
určitě vyzkouším ,mám ráda celer
19. 03. 2013 11:32
Bezva recept, letím si koupit celer.
19. 03. 2013 10:32
Já přidávám ještě sýr.
18. 03. 2013 18:00
Opisuji a zítra vyzkouším :-)
18. 03. 2013 17:56
Tak to zkusím, vypadá to dobře.
18. 03. 2013 17:50
Tak tohle udělám o víkendu:-)
05. 03. 2013 20:34
Hm, vypadá to parádně. Chystám se dělat karbanátky z cizrny. Bude to moje premiéra s touto luštěninou, tak snad si ji neznechutím.. :)
23. 02. 2013 12:24
Hmmm, to musím vyzkoušet.. :)
04. 02. 2013 12:29
Dnes jsem měla na oběd, přidala jsem si k tomu kuřecí maso. Výborné, určitě budu dělat častěji.
10. 09. 2012 15:16
Karbanátky jsem dělala v neděli a jsou výborné. Nikdy bych nevěřila, že celer může být tak dobrý. O víkendu se na ně chystám znovu.
30. 08. 2012 19:23
To musim zkusit...
27. 08. 2012 20:44
Nevěřila jsem, proto jsem je musela vyzkoušela a musím uznat, že karbanátky byly fakt moc dobrý. Díky za recept...
29. 06. 2012 22:12
no vidíte, kdybych se lépe podívala do receptů Stobu, nemusela bych se stupidně ptát, jak je zapsat. Promiňte mi to, já se polepším....
29. 06. 2012 20:49
celer miluju vyzkouším
16. 06. 2012 13:43
Hmm, to vypadá hodně lákavě, jen já mám moc ráda celer, takže bych asi dala méně cibule a více celeru :-) Vyzkouším to určitě!!
03. 06. 2012 13:11
Vynikající. Místo celeru jsem dala mrkev a k tomu ještě bylo 80g gril. kuř. prsou, zelen. salátek a celkem jsme to měli za 1733 kJ :-)))
31. 05. 2012 10:20
cibule je vice jak celeru? Je to možné?
20. 04. 2012 14:46
Vyzkoušela jsem a karbanátky neměly chybu! Papal dokonce i mažel a syn. :)
01. 04. 2012 22:18
Vyzkoušela jsem a místo celeru dala mrkev...:)
23. 03. 2012 13:32
vyzkoušeno a opravdu výborné, celer v nich ani není cítit
15. 03. 2012 11:53
dneska jsem zkusila a jsou výborné!!!!
22. 02. 2012 22:18
Mnam jsou vyborné včera jsem je papala a děti taky.... :)
22. 02. 2012 21:04
Pořád jsem si říkalaco uvařit z těch vloček.....a už vím!! doufám, že budpu vypadat taky tak skvěle:o)
23. 01. 2012 12:07
a už vím, co bude ve středu na oběd!!! Karboše!!!
13. 11. 2011 21:05
Mňam, velmi lákavé. Zatím jsem dělala pohankovo žampionové karbše. Inspirace na obalu od pohanky. Toto vyzkouším. Snad do vánoc už bude nová el. trouba tak budu péct jak šílená :-)
28. 08. 2011 10:11
Recept vypadá lákavě, až koupím celer, určitě vyzkouším :-)
21. 07. 2011 15:51
Tak to vypadá dobře :)) A rozhodně to zkusím s mrkví :) Celer stejně nemám :)
16. 02. 2011 10:58
Tento recept znám děláme ho i s přídavkem nastrouhaného eidami- dodá bílkoviny.. Já osobně dělám nasucho v titanovém hrnci.
21. 01. 2011 07:24
Obměna: místo celeru (s tím to neznám) nastrouhám na hrubém struhadle syrovou mrkev, vynechám cibuli a tím pádem i ten olej, je to také moc dobré, mrkev změkne při pečení mám to vyzkoušené.
18. 01. 2011 14:19
Velice chutné,připravuji je již několik let..nejlepší okořenění je přípravky od fa.Nikal.
03. 01. 2011 18:41
skoro všechno se dá pét v troubě na papíře, je to dietnější. Taky využívám svoji starou remosku, kde se to všechno opět dá upéci, jde-li o menší množství
03. 01. 2011 18:40
Napište komentář...
03. 12. 2010 23:57
..vypadá to skvěle a navíc taková jídla mám ráda.Stopro vyzkouším.
09. 11. 2010 08:31
vypadá a chutná úžasně
08. 10. 2010 14:19
Určitě to také výzkouším. Můžu v mikrovlnce?
23. 09. 2010 21:14
Též mě to oslovila, vyzkouším!
13. 09. 2010 07:13
rozhodně zkusím, určitě se dá použít i jiná zelenina, v troubě jsem to ještě nevyzkoušela

Naši partneři