- Autor: selidka
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 500 |
Květák | 500 |
Petržel - nať | 20 |
Pažitka | 20 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Sýr nízkotučný tvrdý 20% průměr | 25 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Sezamová semínka | 10 |
Vejce celá průměr | 200 |
Dochucovadla:
solčanka, červená mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 4262 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 533 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 9.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 6.4, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžice, kedlubny oloupeme a nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, společně vaříme v osolené vodě do poloměkka (pozor, nerozvařit, zelenina se ještě bude péct a byla by jako bláto). Slijeme, nasekáme na drobno, smícháme si tvaroh se zelenou nasekanou petrželí a pažitkou, vejci (cca 4 kusy), hořčicí a paprikou, osolíme Solčankou, přimícháme nasekanou zeleninu, nalijeme do pekáčku nebo formy, povrch posypeme strouhaným sýrem a sezamem a půl hodiny zapečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.