TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kedlubnovo květákový páj

Zpět
  • Autor: selidka
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

solčanka, červená mletá paprika

Energetická hodnota celkem: 4262 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 75, SAFA (g): 11, Cukry (g): 51, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 533 kJ

Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 9.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 6.4, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžice, kedlubny oloupeme a nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, společně vaříme v osolené vodě do poloměkka (pozor, nerozvařit, zelenina se ještě bude péct a byla by jako bláto). Slijeme, nasekáme na drobno, smícháme si tvaroh se zelenou nasekanou petrželí a pažitkou, vejci (cca 4 kusy), hořčicí a paprikou, osolíme Solčankou, přimícháme nasekanou zeleninu, nalijeme do pekáčku nebo formy, povrch posypeme strouhaným sýrem a sezamem a půl hodiny zapečeme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři