- Autor: Pyszkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 8.00
200 g polohr.mouky, 100 g Smacker, 50 g cukru /je možné umělé sladidlo/, 2 vejce, 150 ml kefírového mléka nízkotučného, 1 prášek do pečiva, 3 menší jablka /já 270 g/, případně skořici nebo kakao.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 200 |
Smacker | 100 |
Cukr průměr | 50 |
Vejce celá průměr | 110 |
Prášek do pečiva | 12 |
Jablka | 270 |
Mléko acidofilní 1 % tuku průměr | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Mouka pšeničná hrubá | 8 |
Energetická hodnota celkem: 6023 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 261,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 93,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 753 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 32.6, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 11.6, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smacker jemně nastrouháme a přidáme mouku, cukr, vejce, kefírové mléko a prášek do pečiva. Promícháme a na závěr vmícháme nastrouhaná jablka. Bábovkovou formu jemně vymažeme olejem /já olej ve sprey) a vysypeme moukou. V troubě pečeme 45 min. při teplotě 150-170 stupňů. Můžeme dochutit skořicí nebo do části těsta přidat trochu kakaa. Celá bábovka vážila 800 g - moje forma má 14 dílků cca 1 dílek + 3/4 dílku = 100 g bábovky = 1 porce bábovky v receptu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.