TOPlist
Sledujte nás:

Bábovka Šmaky

Zpět
  • Autor: Pyszkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 8.00

200 g polohr.mouky, 100 g Smacker, 50 g cukru /je možné umělé sladidlo/, 2 vejce, 150 ml kefírového mléka nízkotučného, 1 prášek do pečiva, 3 menší jablka /já 270 g/, případně skořici nebo kakao.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6023 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 261, SAFA (g): 6, Cukry (g): 93, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 753 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 32.6, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 11.6, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Smacker jemně nastrouháme a přidáme mouku, cukr, vejce, kefírové mléko a prášek do pečiva. Promícháme a na závěr vmícháme nastrouhaná jablka. Bábovkovou formu jemně vymažeme olejem /já olej ve sprey) a vysypeme moukou. V troubě pečeme 45 min. při teplotě 150-170 stupňů. Můžeme dochutit skořicí nebo do části těsta přidat trochu kakaa. Celá bábovka vážila 800 g - moje forma má 14 dílků cca 1 dílek + 3/4 dílku = 100 g bábovky = 1 porce bábovky v receptu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři