- Autor: puzzle99
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna sterilovaná | 400 |
Cibule | 50 |
Česnek | 20 |
Olivy černé | 70 |
Olej olivový | 15 |
Dochucovadla:
1 lžíce vinného octa 3/4 lžíce čerstvých bylinek, např. tymián, estragon, rozmarýn, petrželka ( můžeme nahradit lžičkou sušených ) sůl pepř
Energetická hodnota celkem: 3409 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 852 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Sterilovaná cizrna 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce vinného octa 2 - 3 stroužky česneku 1 ks červené nebo obyčejné cibule 3 lžíce černých oliv ( nemusí být, pokud je nemáte rádi :-) ) V míse smícháme ocet, olej, pepř, rozmačkaný česnek a bylinky, přidáme cizrnu, nadrobno nakrájenou cibuli a vše promícháme. Můžeme konzumovat hned, ale lepší je, když necháte salát alespoň hodinu v lednici uležet:-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.