TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrnový salát

Zpět
  • Autor: puzzle99
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna sterilovaná400
Cibule50
Česnek20
Olivy černé70
Olej olivový15

Dochucovadla:

1 lžíce vinného octa 3/4 lžíce čerstvých bylinek, např. tymián, estragon, rozmarýn, petrželka ( můžeme nahradit lžičkou sušených ) sůl pepř

Energetická hodnota celkem: 3409 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 88, SAFA (g): 11, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 852 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Sterilovaná cizrna 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce vinného octa 2 - 3 stroužky česneku 1 ks červené nebo obyčejné cibule 3 lžíce černých oliv ( nemusí být, pokud je nemáte rádi :-) ) V míse smícháme ocet, olej, pepř, rozmačkaný česnek a bylinky, přidáme cizrnu, nadrobno nakrájenou cibuli a vše promícháme. Můžeme konzumovat hned, ale lepší je, když necháte salát alespoň hodinu v lednici uležet:-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři