- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Máslo čerstvé nesolené | 8 |
Mouka pšeničná polohrubá | 140 |
Smetana zakysaná 15% | 140 |
Niva 50% | 40 |
Eidam 30% | 140 |
Vejce celé (syrové) | 330 |
Celer bulva | 120 |
Mrkev | 280 |
Květák | 280 |
Brokolice | 280 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 8640 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 171,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2160 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Brokolici, mrkev, květák a celer uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozsekáme na jemno. Z polohrubé mouky, kypřícího prášku, nastrouhaného sýra, žloutků a sněhu z bílků si připravíme řidší těsto a ochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Hotové těsto smícháme s připravenou zeleninou a nalijeme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme v troubě při 160 °C cca 40 minut. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným eidamem a nivou a dochutíme solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.