- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Med | 20 |
Máslo arašídové nesolené | 20 |
Mandle (nesolené) | 30 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Čokoláda hořká 85 % průměr | 20 |
Cizrna sterilovaná | 265 |
Banán | 120 |
Dochucovadla:
vanilkový extrakt
Energetická hodnota celkem: 3938 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 328 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Cizrnu rozmixujeme s banánem, arašídovým máslem a medem. Pokud je těsto moc husté, tak zředíme trochou mléka. Přidáme mleté mandle, prášek do pečiva, jedlou sodu a ochutíme vanilkovým extraktem. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme sušenky libovolné velikosti a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Pečeme v předehřátě troubě na 170 °C cca 15 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.