TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cizrnové sušenky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilkový extrakt

Energetická hodnota celkem: 3938 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 100, SAFA (g): 11, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 328 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Cizrnu rozmixujeme s banánem, arašídovým máslem a medem. Pokud je těsto moc husté, tak zředíme trochou mléka. Přidáme mleté mandle, prášek do pečiva, jedlou sodu a ochutíme vanilkovým extraktem. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme sušenky libovolné velikosti a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Pečeme v předehřátě troubě na 170 °C cca 15 minut.

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 09. 2022 21:21
Ano, mám zkušenost, kam přijde banán - to jde dost brzy do pryč. Ale mám tip, dá se sušenky zmrazit a pak použit do vrstvených dezertů s ovocem jako svačiny do krabičky do roboty.
18. 09. 2022 18:24
tak já zkusila a jdu na radu. Má z toho být klasická suchá sušenka? Pekla jsem asi 22 min a stále mi zůstávaly vlhké. JInak za mne výbormé. Ale pokud zůstávají vlhké bude to chtít asi rychleji spotřebovat.
28. 04. 2017 11:57
určitě vyzkouším
27. 04. 2017 00:52
Kuřecí vyzkouším o vikendu
03. 03. 2017 21:28
Recept vyzkouším. Sušenky asi budou dobré.
28. 02. 2017 13:43
Mám ráda "suché" sušenky, vyzkouším je. Arašídové máslo neznám, dám normální.
28. 02. 2017 13:28
vypadá celkem jednoduše, asi někdy vyzkouším
28. 02. 2017 09:55
Už jsem si recept zařadila a v budoucnu určitě vyzkouším. A myslím, že v blízkém budoucnu :-)
16. 02. 2017 17:05
Tak jsem včera pekla pro známé. Některým lidem moc nechutnaly, ale snědly se všechny, takže recept stojí za to.
11. 02. 2017 06:59
Já sama na sušenky a podobné věci nejsem, ale tyhle zkusím upéct pro známé - schválně, jestli poznají, co vlastně jedí. I když nejspíš ne, protože většina cizrnu nezná. No co, aspoň jim rozšířím obzory.
09. 02. 2017 16:24
Zajímavé - vyzkouším
09. 02. 2017 11:09
to vypadá dobře, stále přemýšlím jak udělat nějaké zdravé mlsání-hlavně pro přítele a tohle bych si s chutí dala :)
08. 02. 2017 23:17
Tohle mě zajímá :-)

08. 02. 2017 19:40
To musím vyzkoušet.

Naši partneři