- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 140
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 12 |
Cibule | 100 |
Celer řapíkatý | 150 |
Celer bulva | 200 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 300 |
Mrkev | 200 |
Olej olivový | 10 |
Rajčatové pyré | 500 |
Víno bílé suché | 80 |
Dochucovadla:
bobkový list, sůl, pepř, rozmarýn, tymián
Energetická hodnota celkem: 6486 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 273,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 61,
Vláknina (g): 80,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1622 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 68.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Velké bílé fazole si předem namočíme a uvaříme doměkka. Zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme na troše oleje, přidáme koření, uvařené fazole a podlijeme vínem, víno necháme odpařit. Přidáme rajčatové pyré a pečeme v troubě při 160 °C cca 2 hodiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.