Datum registrace: 11. 01. 2011
Ameline
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
6 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136526.49 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 32 min |
Přátelé
Počet přátel: 2
?
Jak požádat o přátelství
Ameline
Jak psát blog?Zvýšení procenta bílkovin
13. 04. 2015
Všimla jsem si, že v nastavení lze manipulovat s procentem bílkovin. Protože jsem hodně na luštěniny a jako hlavní jídla jím prakticky jen je v nekonečných variacích, podobně posedlá jsem i mléčnými výrobky, musím se velmi často krotit v konzumaci mých oblíbených jídel a naopak někde pokoutně schánět zdroje sacharidů a tuků. Řeknu to tak - nemám problém sežrat velkou margotku nebo si dát pivo, dvě a skončit v zeleným, což si představuji, že není ideální a potřebovala bych nad sebou v tomhle trochu přísnější bič.
Někde se doporučuje zvýšit příjem bílkovin krátkodobě až na 30% a že se při tom i lépe hubne. Říkám si, že by to bylo příjemné. Co se dosavadních úspěchů týče, jsou takové rozklepané, nejdřív mi to kilo dole ukázalo po dvou dnech, pak týden nic, teď si ale zítra zapíšu dvě kila dolů, takže to vychází na 3 kila za 3 týdny. Možná dvě, jestli byla vstupní hodnota daná určitými specifickými cyklickými změnami v organismu, ale mám takovou legrační váhu, u které jeden nikdy neví (proto se taky vážím denně). Něco se tedy ale bez debat děje a víte jak se to říka, nespravovat, co není rozbitý, ale přesto si říkám, že by to nemusel být nutně špatný tah...
Jsou důvody k tomu, proč si procento bílkovin nezvýšit?
Hodnocení (2 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
16. 04. 2015 19:50
Kelous
Váha mi taky poskakuje o cca půl kila nahoru a dolů, ale když ve výsledku hubnu, tak si říkám, že by to nemělo vadit. Jinak na doplnění tuků mi vyhovují mandle nebo ještě více jich obsahují makadamové oříšky, ty jsou krom toho prý dobré i na vlasy a na pleť. :-) A ty sacharidy Ti závidím, já to mám naopak. Zkus je doplnit v přílohách, ovoci a zelenině, popř. jestli jích jogurty a tvarohy, tak je v tom vynikající sušené ovoce a med, aspoň já bych to tak jedla pořád, kdybych neměla moc sacharidů. :-D
14. 04. 2015 12:39
No já jsem vegetarián a pečivo jím už roky velmi vyjímečně, protože nemám pocit, že by mi cokoli přinášelo. Se safou jsem začala mít problémy teprve před pár dny, kdy jsem se rozhodla nahradit všechny mléčné výrobky plnutučnými, protože se mi právě často stávalo, že bílkovin jsem měla příliš, tuků tak půlku a cukrů nějaké tři čtvrtiny. Tuky to vyřešilo krásně, stejně jako to, že jsem objevila sojové boby, chuťově si to maximálně užívám, ale SAFA na mě najednou nějak pomrkává.
13. 04. 2015 20:34
Neřešila bych SAFA, ale to, že nemáš hlad a nemáš přebytek cukrů (cukrovinky, pivo etc.) Když už máš ráda fazole dej si je třeba s kroupami a hlavně nějakou zeleninou. Nahraď pokud můžes chléb, rohlíky, těstoviny jinými sachry.
13. 04. 2015 18:10
No tak pokud jsou to především rostlinné bílkoviny, tak by to nemuselo být na závadu - kdyby byly živočišné, asi by jsi překračovala Safa - pokud na ně tedy přihlížíš..
Ameline
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?