Datum registrace: 12. 02. 2011
Bohdanaa
Původní Sebekoučink
Již zhubnuto: 0.8 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137202.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Stob skupiny
Bohdanaa
Jak psát blog?Pečený čaj
14. 07. 2011
delším dobu jsem tu nebyla pravidelně, nestíhala jsem, neboť jsem zavářela jak o život - ze třešní marmeládu, pečený čaj a šťávu, z červeného rybízu brusinky a šťávu, černý rybíz je v mrazáku na zimu, fazolový salát...
Po delší době jsem se podívala na zeď a zjistila jsem, že mám pár dotázků na pečený čaj, který je výbornou obdobou babiččina pečeného čaje jenž se prodává v obchodech.
Takže přání Ambiente, Stefanie a Bondulky plním a píšu recept:
pomelo, černý rybíz, banány, kiwi, ...... a cokoliv dalšího, možno
přidat i vymačkanou šťávu z pomeranče, mandarinek, citrónu)
0,75 kg cukru
1 lžíce skořice
2 vanilkové cukry
20 hřebíčků
Ovoce nakrájíme na kostičky. Vše dáme na pekáč a pečeme při 170∙C 45 min.
Horké plníme do sklenic – nejlépe šroubovacích, ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Dávkování: cca 2 lžíce do hrníčku (každý musí vyzkoušet dle své chuti)
Naposledy jsem ho dělala z vypeckovaných a rozpůlených třešní do kterých jsem přidala banán, do další dávky ananas, do třetí jablka a čtvrtá byla ze všeho dohromady. Jsou výborný.
Pokud někoho inspiruji, tak mu přeji ať se případné dílo vydaří.
Bohdana
PS: Kalorickou hodnotu jsem radši nezjišťovala :-) Ale když se to nepřežene, tak to určitě není na škodu. I Rechovot píše, že občasné hřešení nevadí :-)))
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
K tomu množství cukru - v původním receptu bylo celé 1 kilo, to mi přišlo hrozně moc. Pak jsem snižovala až na půl kila, jenže když jsem dělala z kyselejšího ovoce, tak to nebylo ono. No a tak dávám třičtvrtě. Je to sice sladší, ale zas se toho nemusí dát tolik.
No prostě - pečený čaj je úžasný :-)
Jinak jsem ráda, že jsi se ozvala, alespoň můžu porovnávat recept :o)
Jinak odkaz na zimní je tady: http://www.ajina-kucharka.wz.cz/zavarovani/zavarovani-zimni_caj.htm
Při hledání jsem našla ještě zimní čaj z černého bez - tak ten budu muset taky vyzkoušet :o)
Sestricka, Nosfi: koukám, že ho taky znáte. :-)
Já jsem ten recept dostala před dvěma lety od kamarádky, neboť nám ho uvařila a hrozně moc nám chutnal. A hlavně jsem v té době nesměla klasické ovocné čaje, ve kterých je ibišek - a ten je skoro ve všech. Od té doby jsem ho dělala už mnohokrát a stihla jsem "nakazit" i pár lidí, že už ho pečou taky.
Ankora: ono to pečené ovoce udělá tu šťávu a dáš si to do hrnku i s tím. Popřípadě se při pečení trochu podlije vodou nebo šťávou z kompotu.
Bohdanaa
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?