TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 09. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Hana2

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 6
Celkem: 11195
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137213.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Recepty, co mi zachutnaly

08. 01. 2013

Dneska jsem zkusila rybu trochu jinak, byla dobrá, fotku mám i ve fotogalerii. Kdo chodíte do Alberta, tak je to recept z lednového magazínu a opravdu je to dobré.

Rybí filé pečené na sucho, česneková bramborová kaše, mačkaný hrášek (vařila jsem pro 6 osob a vydělila 6ti, takže váha surovin je +- 1-3g). Oproti originálnímu receptu jsem ubrala na másle.

filé   130g, strouhanka 17g, eidam 17g, máslo 13g, vejce 19g, citronová kůra

filé omyjeme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli necháme odležet. Pak osušíme, osolíme, jen lehce zaprášíme moukou, protáhneme ve vyšlehaném vejci a obalíme ve směsi: strouhanka, jemně strouhaný eidam(v originále parmezán), rozpuštěné máslo a citronová kůra. Dáme na plech na pečicí papír do trouby a upečene dozlatova (asi 20 min na 220 stupňů).

na tuto porci: kJ 1340,  B 29,2g,   T 16,4g,   S 13,9 g

hrášek dáme do vroucí vody a vaříme asi 4 minuty, poté přidáme máslo(asi 2g), trošku citronové šťávy asi 2g (v originále kůra a lístky bazalky), sůl, pepř a mačkačem na brambory pomačkáme

na  100g mi vyšlo: kJ 441,  B 5g,  T 1,6g,  S 17,6g

Bramborová kaše s česnekem: Brambory uvaříme(měla jsem 100g), přidáme máslo 5g, 12ti procentní zakysanku 30g, mléko 1,5%ní 10ml a česnek (palice se celá upeče a pak se do kaše vymačkají upečené stroužky, pro těch 6 porcí jsem měla 2 palice) asi 2g, pak se umačká kaše.

na tuto porci: kJ 636,  B 3,3g    T 7,7g     S 16,8

 

Na celý oběd:  kJ  2 417,  B 37,5g    T 25,7g    S 48,3g

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 01. 2013 08:35
Mňam! To musím vyzkoušet.
08. 01. 2013 22:51
Ta kaše mě rozhodně zaujala
08. 01. 2013 22:45
Děkuji za recept! ;)
08. 01. 2013 14:04
Mně zaujala ta kaše. Miluju česnek a tohle by mohlo být dobré. Zkusím!
08. 01. 2013 14:02
určitě vyzkouším rybí filé mám moc ráda a tvůj recept vypadá dobře
08. 01. 2013 13:23
vypadá to moc krásně... sice bych si asi udělala to filé v parním hrnci, ale i to tvoje vypadá moc jedle!!! a ta kaše!! hned na zítra si ji večer připravím k obědu a jak znám svoje děti, tak budu muset i pro ně, neboť cokoliv s česnekem a bramborama milují!!!
08. 01. 2013 12:48
Jo, je to z něj, jen trochu míň másla, abych neměla tolik tuků.
08. 01. 2013 12:44
Jsou to recepty z časopisu Albert? Protože i já jsem se jím na dnešní oběd inspirovala.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři