TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 04. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Katerina007

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 8141
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137205.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Katerina007

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Tuřín

15. 05. 2014

Inspirovala jsem se úspěšnými hubňulkami a v rámci programu "Týdně nový recept a nová potravina" jsem koupila tuřín, potud dobrý, ale co s ním mám dělat? Dá se jíst syrový do salátu? Je to příloha? Jde na sladko? A protože tady se ví všechno :-) tak prosím o nápad kam jej zamaskovat před dětmi a manželem :-).

P.S. doufám, že je zdravý, když ležel u zeleniny :-)

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 05. 2014 14:06
dnes šel tuřín do hlívové gulášové polévky a mňam :-) Opatrně jsem ochutnala syrový a je vynikající, chutná jako velmi šťavnatá mladá kedlubna. Zbytek tuřínu jsem dala do šopského salátu (bude na odpo sváču) a myslím, že by z něj šlo i zelí alá kedluben. Až na něj v Kauflandu zase narazím tak vezmu dva.
16. 05. 2014 22:18
Jeé, tak tuřín jsem ještě ani neviděla. Musím zbystřit a taky bych ho zkusila. Díky za inspiraci!
16. 05. 2014 21:09
Dík za tip, na tuřín jsem ještě neměla odvahu :-)
16. 05. 2014 21:07
tak pečený tuřín měl obrovský úspěch, pekla jsem "hranolky" z brambor, řepy, mrkve a celeru a přihodila i tuřín a s bylinkovým dipem to nemělo chybu
15. 05. 2014 20:15
Moc mně to zajímá, těším se na výsledky tvých pokusů.
15. 05. 2014 17:49
tak už googlím :-)
http://sezonka.cz/turin/
vypadá to fajn, koukala jsem a mám odrůdu pro lidi .-), zkusím půlku upéct, čtvrtku hodím do polévky a čtvrtku s bramborem jako příloha, dám vědět jak to dopadlo
15. 05. 2014 16:57
Tady v podkrkonoší se vaří polévka.
15. 05. 2014 16:48
Katko, tuřín neboli na Slezsku jsme mu říkali kvak a pěstoval se pro své velké bulvy pro krmení domácímu zvířectvu. My jsme měli doma kozy a čuníka. Babička tuřín nahrubo nastrouhala, uvařila, zamíchala k tomu šrot a takovou tekutou kaši pak nalila čuníkovi. Nedovedu si představit, že by se z toho vařilo něco pro lidi. Jsem stará a proti této zelenině předpojatá. V koncentráku dostávali vězni tuřínovou polévku. Ale v současné moderní době může tuřín chutnat podobně jako kedluben.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři