Datum registrace: 19. 04. 2014
Katerina007
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137205.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Stob skupiny
Katerina007
Jak psát blog?Mrazák nejlepší přítel vařící ženy (nebo muže)
18. 05. 2014
S trošku jiným typem stravování hledám vychytávky, které by mi ušetřily čas. Přece jen vaření z čerstvých surovin zabere víc času. O svém mrazení naklíčených luštěnin jsem už psala, ještě si dávám do mrazáku po 150g očištěnou a nakrájenou zeleninu a dělám si bylinkové kostky. A co dál? Mám namysli polotovary vlastní výroby. Díky za inspiraci.
Hodnocení (4 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
21. 06. 2014 11:01
Baall
Supr příspěvky...a jaký máte objem mrazáku?? Já mám 290 volně stojící a 90 v lednici...a vše narvané k prasknutí!! (čtyř členná rodina). Takže výroba zmrzliny, zamražování hotovek do foroty je nesmysl. A dělání balíčků po 150g,?? vaří se pro celou rodinu!
20. 05. 2014 09:13
lin18: díky moc, do Ikei stejně musím tak mrknu i na tvořítka na zmrzlinu
kuhnj: týýý jooo, parádní vychytávka s krabicema od mlíka, to hned použiju
kuhnj: týýý jooo, parádní vychytávka s krabicema od mlíka, to hned použiju
19. 05. 2014 10:56
Ještě jsem zapomněla na plněné papriky...dělám vždycky v létě když jsou papriky levné a naplním mletým kuřecím masem...pak je stačí dát péct.
Zmrzlina je naprosto jednoduchá...v robotu rozemelu ovoce úplně na kaši a podle chutí přidám cukr, mléko, smetanu...nebo nejčastěji nic :) a naleju do formiček na zmrzlinu (výborné mají v Ikei i se stojánkem).
Zmrzlina je naprosto jednoduchá...v robotu rozemelu ovoce úplně na kaši a podle chutí přidám cukr, mléko, smetanu...nebo nejčastěji nic :) a naleju do formiček na zmrzlinu (výborné mají v Ikei i se stojánkem).
19. 05. 2014 10:38
Já teda mrazák taky využívám. Zelenina,ovoce ze zahrádky-to ráda uskladňuji do krabic od mléka nebo džusu.Krabičku uříznu na výšku šuplíku v mrazáku a uřízlou části pak krabičku zavřu.Krásně se potom využívá veškeré místo.Také mám zmrazené 100gporce mletého masa nebo 100g porce rybího filé.Mrazím i hotové jídlo, pravidelně třeba peču více sekané nebo jakékoliv pečené maso.Když spěchám rozmrazím, chvíli dám i do trouby jakoby dopéct a je to.
19. 05. 2014 09:32
Já dělám v létě domácí zmrzliny...minimum cukru, bez barviv atd. A mrazím vše co je na zahradě....špenát, hrášek, květák, mrkev. V létě si dělám polévkové balíčky...nemusím pak otevírat dvacet sáčků. Samozřejmě mrazím houby. Taky když dělám čočku nebo jiné luštěniny, které se dlouho vaří udělám celý hrnec a zbytek rozdělím na porce do mrazáku. Samozřejmě mrazím bylinky.....dávám je do misek na tvorbu ledu a zaliju minimem vody...při potřebě je pak možné jen vyklepnout a je hotovo.
18. 05. 2014 17:00
V mrazáku máme stabilně chleba a taky pečivo. Chleba zmazený rozdělenený na čtvrtky, já si tam teď dala i nakrájený žitný na plátky (po porcích), už mě to docela zachránilo, když doma nebyl kousek pečiva.
A pak taky zmrazuju bylinky ze zahrádky, v zimě jako když to najdu :-))
A v Apetitu občas vychází recepty s tipy na zmrazování, tak jsem to začala praktikovat :-)), výhoda je, že dodělání takto připravených porcí zvládne i syn (jak to má dodělat, píšu na čtvrtku a přikládám k balíčku :-) ). V hektických dnes se to vždycky hodí.
A pak taky zmrazuju bylinky ze zahrádky, v zimě jako když to najdu :-))
A v Apetitu občas vychází recepty s tipy na zmrazování, tak jsem to začala praktikovat :-)), výhoda je, že dodělání takto připravených porcí zvládne i syn (jak to má dodělat, píšu na čtvrtku a přikládám k balíčku :-) ). V hektických dnes se to vždycky hodí.
18. 05. 2014 14:51
Kromě již uvedeného mám v mrazáku ještě uvařené obiloviny, které jsou náročnější na vaření (kroupy, pšenice), z letní sklizně ovoce - hodí se do jogurtu, rybí filé po jednotlivých porcích. A protože jsem někdy lenivá kuchařka, tak si poslední dobou odkládám do mrazáku i porce navařeného jídla, docela se to v hektických dnech hodilo.
18. 05. 2014 12:18
Co mi nesmí v mražáku chybět, je domácí masový vývar ... polévka nebo omáčka je pak hotová raz dva :-)
18. 05. 2014 12:08
Také si připravuji potraviny do mrazáku, i hotové. Někdy se stane že nemám čas a vím že v mrazáku vždy něco najdu :-)
Katerina007
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?