TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 04. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Katerina007

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 8141
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137205.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Katerina007

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Mrazák nejlepší přítel vařící ženy (nebo muže)

18. 05. 2014

S trošku jiným typem stravování hledám vychytávky, které by mi ušetřily čas. Přece jen vaření z čerstvých surovin zabere víc času. O svém mrazení naklíčených luštěnin jsem už psala, ještě si dávám do mrazáku po 150g očištěnou a nakrájenou zeleninu a dělám si bylinkové kostky. A co dál? Mám namysli polotovary vlastní výroby. Díky za inspiraci.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 06. 2014 11:01
Supr příspěvky...a jaký máte objem mrazáku?? Já mám 290 volně stojící a 90 v lednici...a vše narvané k prasknutí!! (čtyř členná rodina). Takže výroba zmrzliny, zamražování hotovek do foroty je nesmysl. A dělání balíčků po 150g,?? vaří se pro celou rodinu!
20. 05. 2014 09:13
lin18: díky moc, do Ikei stejně musím tak mrknu i na tvořítka na zmrzlinu

kuhnj: týýý jooo, parádní vychytávka s krabicema od mlíka, to hned použiju
19. 05. 2014 10:56
Ještě jsem zapomněla na plněné papriky...dělám vždycky v létě když jsou papriky levné a naplním mletým kuřecím masem...pak je stačí dát péct.
Zmrzlina je naprosto jednoduchá...v robotu rozemelu ovoce úplně na kaši a podle chutí přidám cukr, mléko, smetanu...nebo nejčastěji nic :) a naleju do formiček na zmrzlinu (výborné mají v Ikei i se stojánkem).
19. 05. 2014 10:38
Já teda mrazák taky využívám. Zelenina,ovoce ze zahrádky-to ráda uskladňuji do krabic od mléka nebo džusu.Krabičku uříznu na výšku šuplíku v mrazáku a uřízlou části pak krabičku zavřu.Krásně se potom využívá veškeré místo.Také mám zmrazené 100gporce mletého masa nebo 100g porce rybího filé.Mrazím i hotové jídlo, pravidelně třeba peču více sekané nebo jakékoliv pečené maso.Když spěchám rozmrazím, chvíli dám i do trouby jakoby dopéct a je to.
19. 05. 2014 10:24
zmrzina mi nejde :-(
19. 05. 2014 09:32
Já dělám v létě domácí zmrzliny...minimum cukru, bez barviv atd. A mrazím vše co je na zahradě....špenát, hrášek, květák, mrkev. V létě si dělám polévkové balíčky...nemusím pak otevírat dvacet sáčků. Samozřejmě mrazím houby. Taky když dělám čočku nebo jiné luštěniny, které se dlouho vaří udělám celý hrnec a zbytek rozdělím na porce do mrazáku. Samozřejmě mrazím bylinky.....dávám je do misek na tvorbu ledu a zaliju minimem vody...při potřebě je pak možné jen vyklepnout a je hotovo.
18. 05. 2014 17:00
V mrazáku máme stabilně chleba a taky pečivo. Chleba zmazený rozdělenený na čtvrtky, já si tam teď dala i nakrájený žitný na plátky (po porcích), už mě to docela zachránilo, když doma nebyl kousek pečiva.
A pak taky zmrazuju bylinky ze zahrádky, v zimě jako když to najdu :-))
A v Apetitu občas vychází recepty s tipy na zmrazování, tak jsem to začala praktikovat :-)), výhoda je, že dodělání takto připravených porcí zvládne i syn (jak to má dodělat, píšu na čtvrtku a přikládám k balíčku :-) ). V hektických dnes se to vždycky hodí.
18. 05. 2014 14:51
Kromě již uvedeného mám v mrazáku ještě uvařené obiloviny, které jsou náročnější na vaření (kroupy, pšenice), z letní sklizně ovoce - hodí se do jogurtu, rybí filé po jednotlivých porcích. A protože jsem někdy lenivá kuchařka, tak si poslední dobou odkládám do mrazáku i porce navařeného jídla, docela se to v hektických dnech hodilo.
18. 05. 2014 12:18
Co mi nesmí v mražáku chybět, je domácí masový vývar ... polévka nebo omáčka je pak hotová raz dva :-)
18. 05. 2014 12:08
Také si připravuji potraviny do mrazáku, i hotové. Někdy se stane že nemám čas a vím že v mrazáku vždy něco najdu :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři