Datum registrace: 07. 01. 2011
LadyGodiva
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 51 min |
LadyGodiva
Jak psát blog?Opět znovu ty bílkoviny a tuky
01. 04. 2011
Potřebovala bych navýšit příjem bílkovin a tuků. Sacharidy mám pořád červené, i když si to hlídám, ale vím, že to je přílohami a chlebem. Ale stále se mi nedaří ty bílkoviny a tuky. Pomůže to, když zvýším místo nízkotučných mléčných výrobků polotučné anebo plnotučné a třeba místo nízkotučného jogurtu občas smetanový? A co ještě přidat - více masa, sýrů? Včera jsem pravda snědla smetanový jogurt a sýr blaťácké zlato a hned se mi bílkoviny a tuky málem červenali. Vím, že bych se měla podívat na interaktivní lekce hubnutí tady, ale já spíš potřebuju poradit konkrétní potraviny, které zařadit. Snídaně, obědy a večeře myslím zvládám, chyba bude asi ve svačinách, k jedné mám většinou kousek ovoce, k druhé jogurt.
Díky za rady!
Díky za rady!
Hodnocení (12 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
01. 04. 2011 17:44
Slapakova78
Ahoj, já bílkoviny a tuky doháním třeba tuňákem (večer do salátu - vynikající je rio mare s olivovým olejem a je i v seznamu) nebo šunkou popř. balkánským sýrem, mozarellou a olivami. Nejím žádné nízkotučné jogurty, chutná mi např. Hollandia bílý jogurt 200g (je taky v seznamu). večeře je u mě hlavně bílkovinná a tuková (na sacharidy už mi moc místa nezbývá, protože denní dávku v podstatě vyčerpám během dopoledne - chléb k snídani, ovoce na svačinu a příloha k obědu).
01. 04. 2011 11:58
jj, to vše mi chutná, tak toho zařadím víc a uvidím, zda se budou bílkoviny a tuky zelenat:)
01. 04. 2011 11:57
jedna pol.lžíce by měla být 10g, jinak taky doháním zrovna ted bílkoviny syrečkami :) ty mi naštěstí chutnají i bez pečiva :), ve fitku mi doporučovali třeba sníst ke svačine 250g tvarohu, 150g kuřecí šunky, či 70g sýru do 30% :)
01. 04. 2011 11:56
no hele takovy sedmicentrimetrovy voko oleje (v prumeru) na panvi je asi 10g - nebo mi to alepson tak vyhodila vaha. jinak si to muzes odvazit jako vsechno.
01. 04. 2011 11:50
Díky za tipy holky, zkusím to víc zařazovat a poctivě vypisovat. Kolik udáte gramů oleje nebo másla? Jde to nějak odhadnout? Kolik g je třeba jedna polévková lžíce másla nebo oleje?
01. 04. 2011 11:43
já teda když mi chyběj bílkoviny, tak buď olomoucký tvarůžky, tuňáka, tresku a nebo pangasius je jen bílkovina... jen tak na trošce olivovýho oleje nebo máslíčka, s kořením na ryby..
01. 04. 2011 11:42
tu je:
Syry tvrde a přírodní do 30% tuku v sušině
Olomoucké tvarůžky (B 30 g /100g)
Eidam 20% a 30% (B 29 g /100 g a 26 g /100 g) Madeland light 30% (B 27 g /100 g)
Stříbrňák 30% (B 25 g /100 g)
Balkánský sýr 30 % (B 16 g /100 g)
Cottage 20% (B 12 g/100 g)
Maso drůbeží (B 21 - 24 g /100 g)
Maso hovězí libové (B 19 g /100 g)
Maso vepřové libové (B 18 g /100 g)
Maso průměr (B 20 g /100 g)
Zdroje živočišných bílkovin
Losos (B 23 g /100 g)
Tuňák (B 22 g /100 g)
Candát (B 19 g /100 g)
Kapr (B 18 g /100 g)
Ryby průměr (B 15 g /100 g)
Mořské plody průměr (B 12g /100 g)
Šunka krůtí – prsní (B 20 g /100 g)
Šunka dušená strojová (B 18 g /100 g)
Šunka kuřecí prsní (B 14 g /100 g)
Tvaroh bez tuku (B 14 g /100 g)
Tvaroh polotučný (B 18 g /100 g)
Tvaroh tvrdý (B 29 g /100 g)
Smacker plátky ( B 14 g/100 g)
Seitan (B 25 g /100 g)
Tempeh (B 19 g /100 g)
Tofu (B 16 g /100 g)
Robi (B 12 g /100 g)
Zdroje rostlinných bílkovin
Pšeničné klíčky (B 27 g /100 g)
Amarant (B 18 g /100 g)
Celozrnný kuskus (B 14 g /100 g)
Ovesné vločky (B 12 g /100 g)
Sója (B 44 g /100 g)
Čočka (B 25 g /100 g)
Fazole (B 21 g /100 g)
Hrách (B 21 g /100 g)
Cizrna (B 20 g /100 g)
Syry tvrde a přírodní do 30% tuku v sušině
Olomoucké tvarůžky (B 30 g /100g)
Eidam 20% a 30% (B 29 g /100 g a 26 g /100 g) Madeland light 30% (B 27 g /100 g)
Stříbrňák 30% (B 25 g /100 g)
Balkánský sýr 30 % (B 16 g /100 g)
Cottage 20% (B 12 g/100 g)
Maso drůbeží (B 21 - 24 g /100 g)
Maso hovězí libové (B 19 g /100 g)
Maso vepřové libové (B 18 g /100 g)
Maso průměr (B 20 g /100 g)
Zdroje živočišných bílkovin
Losos (B 23 g /100 g)
Tuňák (B 22 g /100 g)
Candát (B 19 g /100 g)
Kapr (B 18 g /100 g)
Ryby průměr (B 15 g /100 g)
Mořské plody průměr (B 12g /100 g)
Šunka krůtí – prsní (B 20 g /100 g)
Šunka dušená strojová (B 18 g /100 g)
Šunka kuřecí prsní (B 14 g /100 g)
Tvaroh bez tuku (B 14 g /100 g)
Tvaroh polotučný (B 18 g /100 g)
Tvaroh tvrdý (B 29 g /100 g)
Smacker plátky ( B 14 g/100 g)
Seitan (B 25 g /100 g)
Tempeh (B 19 g /100 g)
Tofu (B 16 g /100 g)
Robi (B 12 g /100 g)
Zdroje rostlinných bílkovin
Pšeničné klíčky (B 27 g /100 g)
Amarant (B 18 g /100 g)
Celozrnný kuskus (B 14 g /100 g)
Ovesné vločky (B 12 g /100 g)
Sója (B 44 g /100 g)
Čočka (B 25 g /100 g)
Fazole (B 21 g /100 g)
Hrách (B 21 g /100 g)
Cizrna (B 20 g /100 g)
01. 04. 2011 11:40
jo a pani Nada psala, ze se mame podivat, kdyz nam sviti bilkoviny, ze by tam mel byt nekde odkaz na potraviny s jejich vysokym obsahem
01. 04. 2011 11:39
ja vsechno, co jde zalevam bilym jogurtem - ovoce i zeleninu. Tuky nahanim tak, ze si chleba podmaznu trochou norlani Flory nebo si udelam salatek, ktery zaleju olivacem.
Jinak se snazim jist kazdy den, bud normalni nebo sojove maso. Kdyz je ve sleve, beru ve velkym pangase.
Uz nekupuju odtucneny ale polotucny tvaroh. - z nej jsem dnes udelala pomazanku s vajicky.
Na tuky je dale dobre avokado, holky doporucovaly olivy, orisky. Ja si dam obcas zakrojek nivy, treba k zelenine.
Jinak se snazim jist kazdy den, bud normalni nebo sojove maso. Kdyz je ve sleve, beru ve velkym pangase.
Uz nekupuju odtucneny ale polotucny tvaroh. - z nej jsem dnes udelala pomazanku s vajicky.
Na tuky je dale dobre avokado, holky doporucovaly olivy, orisky. Ja si dam obcas zakrojek nivy, treba k zelenine.
LadyGodiva
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?