TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Lenora

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.7 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 23927
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 36 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Spočítaný recept - Jablečná bábovka bez tuku

28. 08. 2014

PotravinaMnožství (g/ml)
Vejce celá průměr200
Kypřící prášek do pečiva5
Mouka pšeničná hrubá220
Cukr bílý (řepný, třtinový)200
Jablka200
Máslo čerstvé10
Brusinky sušené proslazené30

Energetická hodnota celkem: 8918 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 405 SAFA (g): 13 

Postup přípravy

Rozklepneme do mísy 4 vejce a šleháme s vanilkovým cukrem a cukrem krupicí / cukr má dohromady 200g /. Potom do mísy přisypeme 200g hrubé mouky smíchané s 1 práškem do pečiva a smícháme. Potom vmícháme 200g nadrobno strouhaných jablek a 30g předem namočených hrozinek / já jsem dala brusinky/...Nakonec vmícháme trochu skořice - já dávám skořice víc, protože jí máme rádi.Vlijeme do bábovkové formy - vymazané máslem / 10g másla / a vysypané hrubou moukou / cca 20g mouky/. Pečeme pomalu na 180 stupňů, stejně jako klasickou bábovku.
V receptech si to vždy uložím jako jednu porci a pak si vše propočítané na 100g uložím do vlastních potravin - pak už si jen stačí ukrojený kousek jen zvážit a zadat....
Na 100g -1030kj - B = 5,9g - T = 0,25g - S = 46,8g
Vše je uloženo v receptech , dobrou chuť :-D
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 08. 2014 18:10
Tose mi líbí! Mňáááám jablečná bábovka. Zrovna tu mám jablíčka a s příjezdem tety Irmy mě vezme útokem chuť na sacharidy... Díky za recept. Jen místo cukru dám agáve syrup v menším množství a když tak dosladím rozmixovanými rozinkami - každý z nás má nějaké "vylepšováky" :oD

Akorát jsem začala všechny bábovky péct jako muffiny - je to psychologická past na mě - vezmu jednu propočítanou muffinu a vím, že je to všechno. Bábovku bych pořád odkrajovala, jako že nic :o)))
28. 08. 2014 17:36
to vypadá fak moc dobře
28. 08. 2014 17:22
Vypadá to fajn budu muset někdy vyzkoušet, ale zcela bez cukru nechť to osladí jablíčka :-) Momentálně mě ale nejvíc láká bábovka zelenino-masová :-)
28. 08. 2014 16:36
Nevím nám to suché nepřijde, oni to hezky zvlhčí ty jablka / taky záleží na šťavnatosti /, ale my jsme zvyklí být s přidáváním tuku do čehokoliv hodně opatrní, protože já jsem žlučníkář a oba mí kluci měli mononukleózu, takže tučnému hodně odvykli.....My tuky doháníme radši ořechy, třeba kešu, nebo mandlemi :-D
28. 08. 2014 15:43
to znám akorát dávám ještě olej ono je to bez toho oleje moc suché

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři