TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 06. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Liba Babina

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 27245
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 135814.63 km
Kolo: 66614.70 km
Cvičení: 5649 h 45 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Liba Babina

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pohyb a zase ten pohyb

22. 02. 2013

Kdo to ještě neví jsem propagátorkou chůze s hůlkami. Ale to není ten důvod proč píši tento blog.Chci všem, kteří se snaží upravit svou hmotnos směrem dolů, říct, že chůzi se nemusíme učit, zvládli jsme ji během druhého roku našeho života. S rostoucím věkem, rostoucími kilogramy a se sedavým zaměstnáním jsme chodit přestávali protože:
  • nemáme čas
  • bolí nás záda
  • bolí nás klouby
  • musíme stihnout to a to a ještě to
  • s autem jsme ryclejší

Výmluvy!!!

Pokud opravdu chceme upravit svou váhu, musíme začít chodit. Boty a oblečení každý má, nemusí si kupovat žádnou módní výzbroj a výstroj. Stačí jen vyjít ven a jít. Kam? Kamkoli. Všude se najdou místa, kde se dá chodit, procházet se. Také jsem měla problém jít ven jen tak na procházku. Naučila jsem se to. Hlava se mi krásně vyčistila a práci jsem pak zvládla lépe a rychleji. Chodit je však třeba pravidelně, nejlépe denně. Nejdřív se vám budou zdátt 2 km jako nepředstavitelná dálka, ale časem ji zvládnete rychleji a snadněji. Pak zvládnete 5km jako nic a ještě budete běhat po bytě jako čamrda.

Další fáze je chůze s hůlkami. První vycházka - myslíte si, že všichni koukají jen na vás a myslí si, kde zapomněli lyže, nebo v létě, že čekáte na sníh. Ale to už v současné době nehrozí, chodců s hůlkami je stále víc a už se nikdo nediví. S hůlkami je chůze snažší, dokážete ujít větší vzdálenosti a tuky ty se budou rozpuštět jak tajíci sníh. Vaše zdatnost poroste. A vy zjistíte, že chůzi milujete, přijde vám divné jít někam bez hůlek a že bez ní nemůžete být.

Přeji všem hubnoucím radost z chůze a k tomu odměnu lehčí a zdatnější tělo


Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 03. 2013 09:08
Taky mám hůlky, jeden pám při setkání se mnou řekl své spoluchodkyni "hele, zapomněla si lyže" , ale mně to spíš pobavilo.
24. 02. 2013 09:17
Ahojky holky,přemýšlím o zakoupení hůlek,ale nevím,jaký účel mají při hubnutí a jestli se při té chůzi spíše nepletou ?Je lepší chůze bez nich nebo s nimi ?
23. 02. 2013 20:38
nemám hůlky, ale mám Ludvajze:-) a ač to zní paradoxně, jsme považovaní za exoty , co furt chodí se psem....
jen s tím obutím musím nesouhlasit, pokud člověk chodí cíleně a při vyšší váze je dobré si pořídit dobré odpružené boty, klouby máme jen jedny
23. 02. 2013 20:33
Tak jsem dnes vyrazila s hůlkami, poprvé. Bylo to super. Dcera to vzdala kvůli počasí, ale já si řekla, že když už jsem napsala sem do blogu Libušce, že dnes vyrazím tak musím. Šla jsem necelé 4 km a jak píše Keksina, samozřejmě v tom hrozném počasí byli sousedi venku a koukali kam se šinu a kde mám lyže :-))) Vůbec mi to nevadí, na rozdíl od nich jsem zhubla a mám z pohybu radost. :-)))
23. 02. 2013 17:29
Nádherně napsáno ,moc tomu fandím,chůze je opravdu to nejlepší,nejlevnější cvičení ( pohyb ) a na vzduchu v přírodě!!!!!
23. 02. 2013 17:23
Libuško, super blog. :) já jsem na začátku měla stejný názor jako Keksi - hůlky jsou přece pro důchodce a mě na procházku s nimi nikdo nedostane... a ejhle..jednou mi teta řekla, jestli s ní nepůjdu na procházku - tak jsem šla - no co...pak z toho byla procházka druhá, třetí, ...a co, ať si lidi čumí a smějí se - to my budeme v létě vypadat dobře a budeme ve formě! :) dneska patří hůlky do mé sportovní výbavy a já na ně nedám dopustit - hlavně projdeme taková místa, která bychom normálně ani neobjevily :) nedávno se k nám přidala i mamka a asi před měsícem dokonce i moje 17 letá sestra s námi vyrazí občas na tůru :)
23. 02. 2013 17:22
naprostý souhlas, děkuju za blog
23. 02. 2013 17:19
Ch§ze je nejpřirozenějším pohybem pro lidské tělo. A h§lky? Proč si s nimi nepomoci?
23. 02. 2013 17:08
Chodíme již druhý rok s dcerou, ta mě vlastně do toho dokopala. A vůbec jí nevadí, že je mladá s hůlkama. Důchodcí se o to opírají, ale my dokážem už pěkně natáhnout krok. A hlavně nebolí s nimi klouby ani kolena a do kopce a z kopce - výborná pomůcka !!
23. 02. 2013 09:20
Simi na vesnici ne, v malém městě. Tak to víš, to se lidi na sebe hodně dívaj. :-))) A s hůlkama tady potkáš fakt akorát důchodkyně, mladší lidi ne. No ale to maskování není tak jako že musím, mě to vyhovuje, takhle se odříznu od lidí a můžu si od nich odpočinout. A je to dost jasný signál i pro známé když je potkám, že nemaj otravoat. :-)
23. 02. 2013 09:17
Bez výhrad souhlasím...Mě donutí jít ven, každý den, za světla, za tmy, za deště, za sluníčka, pes. Tomu je jedno, že se venku všichni čerti žení. A když pak člověk vidí, jakou radost z té prochájdy má to zvíře s jazykem až na náprsence, začne ho to bavit taky :-) A pak ta pohoda doma, vymrzlá pěkně, s čajem a třeba křížovkou a uspokojením, že člověk udělal i něco pro sebe a neflákal se jen na gauči, je k nezaplacení.
23. 02. 2013 09:04
Libuško máš naprostou pravdu. Chodit je zdravé. Já jsem se vybavila hůlkami, ale ještě jsem je nevytáhla. Po přečtení tvého krásného příspěvku slibuji, že dnes vezmu hůlky a dceru a vyrazíme. :-)))
23. 02. 2013 08:55
Keksinko kde to proboha žiješ??? Vesnice? To je hrozný takhle se muset maskovat a to že hůlky jsou pro důchodce.. to sou teda názory:-(
Libuško prima článek a chodím (sice bez hůlek, ale s psíkem) strašně ráda!
23. 02. 2013 08:52
Hůlky jsem si zatím nepořídila, tady se to bere jako "sport pro důchodce", takže by se asi lidi dívali dost divně na člověka v mém věku. :-)) Ale je pravda, že nejhorší, co člověk musí překonat, když začne cíleně chodit, je ten pocit, že jde "zbytečně". Jde a kolem něho jdou ti lidi, kteří mají nějaký smysluplný cíl - nakoupit, vyzvednout dítě ze školy, zajít do opravny......a vy jdete jen tak nikam nebo jen proto, abyste šli. To je hodně blbý pocit. Jako že plýtváte časem který ybste mohli věnovat jinde. Ale když si na to časem člověk zvykne, už to jde. A já si zvykla pustit si mp3, v létě si nasadit černé brýle, na podzim třeba přetáhnout přes hlavu kapuci a s touhle vizáží si nikdo netroufne na mě čučet, natož mě ještě otravovat. :-)
23. 02. 2013 08:40
Hůlky zatím v mé sportovní výbavě chybí, ale věřím, že to nebude trvat dlouho. Ale chodím hodně pěšky i bez nich - než se mačkat v autobusech MHD, radši se projdu.
22. 02. 2013 22:18
Libuško, to jsou přímo motivační písmenka! Chodím moc ráda, vždycky jsem radši popošla než bych se svezla MHD, ale od té doby, co bydlíme na vsi, je to spíš do auta a z auta. Moc se těším na jaro a výlety.
22. 02. 2013 22:08
Libu, moc hezky napsáno. Máš stoprocentní pravdu, ve všem, co jsi napsala. Všechno to, co popisuješ, jsem si postupně "prošla". Už se také moc těším na jaro :-))))) abych mohla vyrazit . Jistě, chodím i teď v zimě, ale není to ono.
22. 02. 2013 21:02
Hůlky jsou super! O víkendu s nimi taky vyrážíme, ale přes týden se většinou nedostanu, alespoň ne teď přes zimu. Vracím se domů pozdě a brzy se stmívá a pes se - světe, div se! - potmě bojí... Ale stejně jako ostatní už toužebně vyhlížím jaro (až na to, že právě dnes přisněžilo asi 20 cm... :-(
22. 02. 2013 20:44
Pěkně napsáno,my jsme taky pro hůlky.Pořídili jsme si je před 2 lety na letní dovolenou do krkonoš,čekala jsem druhého rošťáka a bez hůlek bych si to nemohla představit.Brala jsem si je sebou pak i do města a jednou jsem je nechala na chalupě a nebylo se mnou k vydržení.Jojo bez hůlek už ani ránu.
22. 02. 2013 20:09
Libi, mluvíš mi z duše ... už aby bylo jaro ...
Chůze je tak přirozený pohyb a není k němu potřeba téměř nic, hůlky a baťůžek s pitím :-)
22. 02. 2013 19:55
Po dnešku už mám krokoměr na krku, tak jen vyrazit. Už aby tu bylo jaro.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři