Datum registrace: 18. 04. 2013
Martina M.
Původní Sebekoučink
16 %
0 kg
8 kg
Již zhubnuto: 1.3 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 139821.20 km |
Kolo: | 66920.00 km |
Cvičení: | 5860 h 20 min |
Přátelé
Počet přátel: 127
?
Jak požádat o přátelství
Martina M.
Jak psát blog?Pomalý hrnec, neboli PH
10. 05. 2013
Kdo zná pomalý hrnec, jistě mi dá za pravdu, že je to báječná věc. Dají se v něm vykouzlit bez mrknutí oka takové dobroty, že až zrak přechází... třeba takové vepřové kolínko na černém pivě :)
Ne, nebojte, básnění o vepřovém kolenu nebude, i když jsem ho už v pomalém hrnci dělala a všichni strávníci si moc pochutnali.
Chci mluvit o pomalém hrnci, jako o nástroji pro zdravé vaření. Vše se do něj vloží a on si pomalí tak dlouho jak mu rozkážete, nemusíte používat tuk a to žádný. Používáte jen minimum vody a tak se vlastně jídlo dělá v páře, která se v něm utvoří.
Fajn je právě to, že do něj můžete dát celý hlavní chod najednou a tak vlastně ani nešpiníte nádobí, ale to je jen malé plus k tomu co pro vás tahle kuchyňská pomůcka připraví.
Máte stejné zkušenosti a nemůžete si ho vynachválit? Podělte se! Budu ráda ze každý příspěvek, protože ve vaření v tomto technickém zázraku jsem vlastně novicka (mám jej necelý rok).
Hodnocení (7 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
12. 05. 2013 10:18
Martina M.
Šárko 1958 určitě je to dobrá investice a nebudete litovat !
11. 05. 2013 14:36
Teď jsem pročetla všechno o pomalém hrnci,co jsem na netu našla.Přijde mi to suprové - i recenze jsou vesměs pozitivní. Už vím,co si budu přát jako první dárek...k svátku? Mohla by se rodina složit :-)
11. 05. 2013 13:41
Také zvažuji pořízení pomalého hrnce, ale zatím využívám hodně vaření v parním hrnci většinou vařím sama pro sebe a takové rybí filé s bramborem ,bylinkami a mraž.zeleninou je hotové za 15min pak stačí dochutit kořením ,solí případně kouskem másla a je navařeno.
11. 05. 2013 13:15
Ano přesně jak píše Barunka45, jídlo je úžasné, živiny se neztrácejí, používá se minimum vody, minimum soli a žádný tuk a přesto maso udělané v pomalém hrnci se rozpadá na jazyku ať je to kuřecí, vepřové, hovězí nebo ryba, maso je nadýchané a není vymáchané a už vůbec ne oschlé.
11. 05. 2013 08:43
Pamalý hrnec znám bez něj už bych nemohla být :-) ušetří spoustu času a jídla z něho jsou velice chutná .Mňam .
11. 05. 2013 07:14
Zní to zajímavě - viděla jsem,jak v tomvařili v televizním VIP prostřeno a strávníci byli z pokrmu nadšení :-) ale nemám vyzkoušeno
11. 05. 2013 06:15
Dcery kamarádka ho má a je s ním moc spokojená. Mám to stejné jako bonka, u mne vyhrává (již 40 let) obyčejný" papiňák." Zvažovala jsem parní hrnec, jen mám obavu, že to bude další krám do bytu :-)))
11. 05. 2013 00:17
Tak tohle neznám. Po špatných zkušenostech se bojím i nechat zapnutou pračku a jít pryč. Ale jistě je to šikovné vaření!
10. 05. 2013 22:14
Taky jsem opatrná, někdo ho nechá zapnutý, jde do práce a přijde když je hotovo, já ne několikrát jsem ho zapla v noci a ráno bylo vařeno, probudí tě nádherná vůně...
10. 05. 2013 21:37
Pomalý hrnec nemám, vím, že se hlídat nemusí, ale já bych stejně byla nervózní - zapnout ho a jít na zahradu...mojí pravou i levou rukou je tlakový hrnec a pánve, kde se dá jídlo připravovat s minimem tuku.
10. 05. 2013 21:27
Toto píše přímo výrobce: Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie.
10. 05. 2013 21:25
Je to elektrický hrnec, který má uvnitř keramickou nádobu, zapne se a jídlo se dělá pomaličku a přitom je nenáročný na energii
Martina M.
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?