Datum registrace: 03. 04. 2011
Masa55
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 4253.90 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 1 h 45 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136869.76 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5696 h 53 min |
Stob skupiny
Masa55
Jak psát blog?Začínám
20. 01. 2017
Máme rádi smetanové omáčky. No smetanové , do každé omáčky dávám 2 šlahačky i do segedínu.Dnes jsem vařila koprovku s masem a vejcem.Vědomě jsem ji ošidila a namísto 2 šlehaček jsem dala jen 1 a druhá byla 12 % smetana.Nic jsem neříkala, ba naopak během vaření jsem hlásila, jak se mi dneska vede a hle na chuti nebylo vůbec nic znát. Tak jako jsem začala s cukrem s poloviční dávkou, tak budu ubírat i na šlehačkách !!!!!
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Smetanu jsem vyřadil úplně, a místo smetany používám smetanový jogurt. Nejvíc se mi v tomto směru osvědčil "Choceňský smetanový MAX". A jelikož každý jogurt je trošku "navinulý" a to znamená, že omáčku již většinou nemusíš přikyselovat. Na přiředění pak stačí mléko. Pak ještě jeden fígl, co se týče zahuštění omáčky. Dej do omáčky rozvařit nastrouhanou bramboru , nebo přidej trochu bramborovýho škrobu (ale s mírou), a nebudeš potřebovat na zahuštění tolik mouky. Co se týče mouky zkus raději špaldovou, nebo 1/2 špaldovou a 1/2 pšeničnou. Jde o to, to párkrát zkusit, a když si vychytáš poměry, omáčka bude mnohem lehčí a zdravější a na chuti to ani nepoznáš. Ale hlavně, kila půjdou dolů.
Jen jedno varování závěrem: Když si zvykneš vařit takto lehčeji a zdravěji, a sníš pak, třeba na návštěvě, něco uvařeného "po staru", tak tě to možná trochu prožene.
Masa55
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?