TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 444
Celkem: 25171
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136869.76 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5696 h 53 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pekárna

10. 02. 2017

Tak jsem se dneska rozhodla a objednala jsem si domácí pekárnu. Žiju v malém městě ( cca 4000 obyvatel) a nemáme tady ani jeden krám, kde by byli čeští prodejci , i ta Jednota už prodala krám veitnemci. Takže tady máme  4 x potraviny vietnamci, nic jiného, ani masnu , ani pekařství

.Ze začátku mne to nevadilo, mají otevřeno denně od nevidím do nevidím a já, jak byla zvyklá, jsem tam denně nakupovala. Postupem času jsem ale objevovala věci, nad kterýma jsem se musela zamýšlet , a to je : přes noc vypínají mrazáky a já nemohla pochopit co jsem udělala s listovým těstem, že se mi nepovedl štrůdl.Až mne upozornily kolegyně, co provádějí s mrazákama a že tudíš chyba neni na mé straně.Prodávají věci klidně prošlé i 3/4 roku, sama jsem byla svědkem, že pani chtěla vyměnit plzeňské pivo a v té bedně nenašli ani jedno, co by nebylo prošlé. A poslední kapka byla, když šéf nesl v lodně čerstvé pečivo a plným nosem do toho prsknul.Můžu říct, že nejsem žádná netýkavka, ale normálně se mi udělalo zle.

Pro nás to znamená , že jezdíme do nejbližších nákupních center a vše kupovat tam a doma zamrazovat.

Takže na ty dobré pomázanky z luštěnin si sama upeču i dobré, kvalitní chleby, houstičky, bagetky.....tedy až se to naučím.....

Zatím se v důchodu fakt nenudím ....

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 02. 2017 17:20
Mášo, tak ať jsi spokojená a pekárna se stane tvým věrným pomocníkem. :-) Já jí mám jako "třetí ruku". :-)
11. 02. 2017 12:34
Ani se nudit nebudeš. To ti garantuju. Až přijde jaro, tak uvidíš. Já se ještě pořád rozmýšlím, jestli si tu pekárnu mám koupit. Připadá mi to jako další zgarb do špajzky. Ale tak je to se vším, že? Ani automat. pračku ani myčku, natož sušičku. jsme v určité době vůbec nepotřebovaly. Než jsme si je koupily. Tak uvidím. Vypadá to, že mě zvikláte. :-)
11. 02. 2017 09:48
Moc děkuji za povzbuzení i rady. Knihu jsem si už objednala.
10. 02. 2017 21:18
Líbí se mi, jak hledáš nové a nové věci, které by ti dělaly radost :-)
10. 02. 2017 21:11
Vlastní pečivo-to nemá chybu, hlavně víš, jaké suroviny použiješ. V pekárně peču také, hodně v ní zadělávám kynuté těsto-to je bez práce:-)Přeji hodně zdaru !
10. 02. 2017 20:17
A děláš dobře. Pečivo již několik let žádné nekupuji. S výjimkou, když kvůli práci nestihnu napéct, což se ale nestane víckrát než 2x do roka. A i když koupím jen pečlivě vybranou celozrnnou bagetu, stejně to není ono. Na domácí nic nemá. Přeji ti mnoho úspěchů.
10. 02. 2017 20:00
Vlastní pečivo je super, ať se ti pečení daří. Hodně fungujících a overenych receptů je na http://www.pekarnomanie.cz/ autorka blogu i receptů vydala i knihu o domácích pekárnach http://dona.cz/kniha/110-pekarnomanie
Všechno, co jsem kdy podle Ivy upekla, bylo skvělé.
10. 02. 2017 19:42
Pekárna je výborná záležitost. I když můj muž tvrdí, že ta naše umí hlavně vyrábět těsta, takže my že máme hlavně těstárnu :-).
10. 02. 2017 19:38
Paráda! Vlastní pečivo je super záležitost. Od Vánoc se mi zatím daří být úplně soběstačná, na což jsem náležitě pyšná:-). Nejvíc se mi líbí, že vím, co do pečiva dávám...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři