Datum registrace: 05. 01. 2011
Pyszkova
Původní Sebekoučink
Již zhubnuto: 5.2 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 270.30 km |
Kolo: | 200.00 km |
Cvičení: | 3 h 20 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136535.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5679 h 47 min |
Přátelé
Stob skupiny
Pyszkova
Jak psát blog?Překyselení organismu
06. 02. 2012
Překyselení organismu
Překyselení organismu je velmi aktuální téma, protože podlelékařských výzkumů tímto problémem trpí až 80 procent populace.Statisticky tedy osmi lidí z deseti návštěvníků se tento problém přímotýká.
Pro pochopení celého problému si nejdříve musíme vysvětlit párzákladních lidských pochodů, které se odehrávají uvnitř našehoorganismu. Kyselost nebo zásaditost jakékoliv tekutiny se udává v tzv. pH(zkratka od „potential of Hydrogen“ = množství volných iontů vodíkuH+). Tato jednotka udává jednoduše řečeno, jestli je v tekutině vícekyselých nebo zásaditých látek, případně zda jsou v rovnováze atekutina je neutrální. Neutrální tekutina je ta, co má pH kolem hodnoty7. Lidské tělo je navrženo tak, aby bylo mírně zásadité, je to pro něj doslova životně důležité, aby po celou dobu mělo pH krve na hodnotách kolem 7,4.
Proč tělo potřebuje udržet pH krve na hodnotách od 7,37 až 7,45?
Cévy a vůbec jakékoliv tkáně uvnitř lidskéhoorganismu nejsou stavěny na průchod kyselé směsi. Víceméně cokolivkyselého, co prochází lidskou tkání, nenávratně poškozuje tyto tkáně.
Jak se tělo brání tomu, když dojde k překyselení organismu?
Lidský organismus se ve snaze přežít snaží procesem demineralizacedosáhnout mírně zásadité hodnoty pH, problém je ovšem v tom, kde mátyto látky a materiály vůbec vzít. Tělo, protože nemá na vybranou, si vápník a další zásadotvorné materiály bere z kostí, zubů, kloubních chrupavek atd.Ve výsledku to tedy znamená, že tělo pod hrozbou daleko větších škodoslabuje samo sebe. Získaný vápník a další materiály se naváží nakyseliny v cévní stěně a ta tuhne. Postižné místo organismus ošetří sesvojí záplatou jménem cholesterol. Nemusím zde připomínat, že dobráprůchodnost cév je velmi důležitá pro naše zdraví. Kdybych to mělpřirovnat k něčemu, co všichni známe a používáme, tak je to stejné jakokdybychom měli v našem současném autě místo benzínu naftu. Jedná se opodobnou směs, přesto dojde k velmi zásadnímu poškození motoru vpřípadě, že se spleteme a dáme tam něco jiného než tam patří. Lidskétělo je stejné!
Jaké jsou příčiny překyselení organismu?
Asi největší měrou se na tom podílejí špatné stravovací návyky v dnešní uspěchané době. Zejména nadměrná konzumace masa, cukru a alkoholu výrazně přispívá k překyselení našeho těla.
Druhá příčina, která není vůbec zanedbatelná a úzce souvisí sdnešním světem, je stres a duševní vypětí. Díky stresu v našem těledochází k potlačení aktivity regenerujícího parasympatického nervovéhosystému a k převaze adrenalinového (sympatikotonního) systému. Tentosystém mimo jiné v těle způsobuje tvorbu dalších kyselých látek.
Jaké jsou projevy překyselení organismu?
- Obezita
- Cukrovka
- Roztržitost
- Opotřebení žláz
- Plísňová onemocněními či ekzémy
- Nespavost
- Únava
- Zadržování vody v organismu
- Migrény
- Kožní onemocnění
- Zažívací problémy
- Záněty kloubů
- Osteoporóza
Pacienti trpící rakovinou mají velmi překyselený organismus. Bylo dokázáno, že překyselení jako takové podporuje a přispívá ke vzniku rakoviny.
Jak překyselení organismu souvisí s programem Revoluční hubnutí?
Naše tělo je navrženo tak, aby v něm vše bylo v rovnováze,samozřejmě v případě, že k tomu má vytvořené optimální podmínky. Ať užse jedná o rovnováhu kyselin a zásad, poměr tuků a svalů v tělečlověka, rovnováhu v produkci inzulínu v organismu. V případě, že senám podaří vytvořit v těle ty správné podmínky, organismus udělá všepro to, aby se co nejdříve do této rovnováhy dostalo. Snažíme se tedy stělem spolupracovat. Nemáme rádi diety a podobné praktiky, které sesnaží tělo vyhladovět a dochází tam k jojo efektu. Snažíme se s tělemspolupracovat a o tom je revoluční hubnutí.
1. Co je to kyselé prostředí v těle a jaký je jeho vliv na hubnutí?
Prostředí v našem těle by mělo být vždy stále lehce zásadité. A to znamená, že by se pH naší krve mělo pohybovat okolo hodnoty 7,4.Tělo si samo vytváří kyselost během látkové výměny. Naproti tomuzásadité látky si tělo samo nevytváří, a získává je tak jedině zestravy. A protože při hubnutí nebo nesprávném životním stylu chybípestrost jídelníčku, stále častěji se v dnešní době mluví o překyseleníorganismu jako o civilizační nemoci. Ta může být kromě stravy bohaté napřekyselující potraviny způsobena mnoha dalšími faktory.
Mezi nejčastější z nich můžeme počítat třeba stres, napětí, smog, antikoncepci, léky, málo spánku, nadměrnou fyzickou aktivitu a špatné dýchání. Překyseleníorganismu ale s největší pravděpodobností způsobuje strava a drastickéhubnutí. Překyselený organismus pak ukládá tuky na určitých partiíchtěla, a znesnadňuje tak zdravý proces shazování přebytečných kilogramů.Také celulitida může být výsledkem ukládání kyselin do podkožního tuku.Pokud tedy chcete hubnout, měl by být redukční jídelníček upravensměrem k zásaditosti.
2. Jakým způsobem se dá zjistit nebo změřit?
Překyselenýorganismus můžete zjistit i vy sami. Projevuje se totiž třeba únavou,sníženou imunitou a rizikovým faktorem: nadváhou. Dalšími projevy můžebýt i nespavost, zavodnění, migréna či zažívací problémy. To, že mátepřekyselený organismus, můžete zjistit měřením pH ze své moči.
V lékárnělze koupit lakmusové papírky. Papírek se ponoří do skleničky s močí ajeho barva se změní podle pH. Na krabičce je barevná škála (od žluté ažpo tmavě modrou) určující přesné hodnoty. Papírek ke škále přiložíte, aodečtete vaši naměřenou hodnotu.
Vzhledem k tomu, že se pHmoči mění velmi rychle a často během dne podle toho co zrovna jíme,pijeme i děláme, tak je třeba měření provádět delší dobu (minimálně 1měsíc). Po změně stravy směrem k zásaditější se čísla začnou postupněměnit.
3. Které potraviny překyselení způsobují?
Mezipotraviny, které způsobují překyselení organismu, patří napříkladalkohol, káva, černý čaj, cukr a sladkosti, kakao, droždí, maso, mléčnévýrobky, umělá sladidla a bílá pšeničná mouka.
4. Máme je z jídelníčku úplně vynechat?
Určitěne! Nemusíte hned všechny překyselující potraviny vysazovatz jídelníčku. Pro dobrou kondici, pohodové hubnutí a celkovou vitalituby v jídelníčku měly převládat potraviny zásadotvorné. Mezi takovétřeba patří zelenina (hlavně listová tmavě zelená – rukola, polníček, sezonní salát, hlávkový salát, bylinky), také česnek, citron, avokádo, sója, fazole, pohanka, špalda, zelený čaj nebo kokosový olej. Zeleninu je lepší konzumovat syrovou pro získání mnoha vitaminů a minerálů.
5. Můžeme překyselení ovlivnit i pohybem? Je nějaký druh sportu zvláště vhodný?
Aktivnísport v těle vždy způsobí překyselení. Proto je vhodné při větší adelší zátěži používat například mladý ječmen jako součást pitnéhorežimu. Třeba při delším běhání nebo jízdě na kole. Sporty jako jóga atai-či díky správnému dýchání, uvolňování a relaxaci pomáhají tělodostat do rovnováhy a organismus nepřetěžují a nepřekyselují. Naopak,relaxace tělu pomáhá s překyselením bojovat.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
http://www.regenerujte.cz/pages/seznameni/jak-se-spravne-stravovat/prehled-zasadotvornych-a-kyselinotvornych-potravin.php
Pyszkova
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
Za osvědčený prostředek k odkyselení organismu je již dávno např.považována voda z brambor. Vylučování kyselin také podporují různé čaje. I svižná procházka zřetelně vylepšuje kyselou situaci těla tím, že se zmnožené kyseliny vydýchávají.Ajurvédská medicína připomíná, že v době od 10 do 14 hodin a po 22. hodině by se neměl užívat žádný prostředek k odkyselování.
Stručný přehled potravin z hlediska kyselosti a zásaditosti:
Obecně platí, že potraviny živočišného původu (maso, vejce, mléčné výrobky), průmyslově zpracované a rafinované potraviny, kvasnicové produkty, kvašená jídla, obilniny, umělá sladidla, ovoce a cukry jsou kyselinotvorné, stejně jako alkohol, káva, čokoláda, černý čaj a sycené limonády. Na druhou stranu zelenina je zásadotvorná.Patří k ní též avokádo, rajčata a sladké papriky. Nesladké citrusové plody působí v organismu zásaditě, podobně i naklíčená semena, ořechy a obilí. Obilí je kyselinotvorné, ale některé druhy (proso, pohanka a špalda) jen velmi mírně. Syrová strava více alkalizuje, vařená jídla spíše okyselují.
Kyselinotvorné potraviny
Žitné klíčky, rýže loupaná, pšeničné klíčky, vejce, maso hovězí, vepřové, králičí, slepičí, kapří, slaneček, ementálský sýr, tvaroh, čočka, bílá mouka, burské oříšky, bílé pečivo, krupice, para a vlašské ořechy, uzené maso, šunka, ovesné vločky, sádlo, hrách, mandle, lískové ořechy, ...
Zásadotvorné a neutrální potraviny
Ananas, angrešt, artyčoky, bambusové klíčky, banány, borůvky, brambory, brokolice, broskve čerstvé, brynza, bylinky, camembert, celer, celozrnný chléb, cibule, citrony, cuketa, čaj zelený, černý kořen, černý rybíz, červená řepa, červené zelí, česnek, datle, dýně, fazole zelené, fenykl, fíky sušené, grahamový chléb, hlávkové zelí, hrášek čerstvý, hroznové víno, hruška, husí prsa, chřest, jablko, jáhly, jahody čerstvé, jogurt, kapusta, kdoule, kedlubny, knackebrott, kopr, kroupy, krůta, kukuřice, květák, kysaná smetana, kyselé zelí, ledový salát, lněné semínko, maliny, máslo, meloun, meruňky, minerálka neperlivá, mirabelky, mléko mateřské, mléko kozí, mrkev, nektarinky, okurky, ořechy, ostružiny, petržel, platýs, podmáslí, pomeranč, pórek, růžičková kapusta, rybíz, rýže natural, ředkev, ředkvička, řeřicha, sirovátka, slepice, slunečnicový olej, sojové klíčky, šípky, špenát, švestky, telecí filé a stehno, tresky, třešně, ústřice, višně, želatina, žitná mouka a chléb,...