Datum registrace: 21. 03. 2012
RinaT
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
RinaT
Jak psát blog?Jíst všechno=zdraví?
05. 08. 2012
Nová doba! Rina mění stravování!
Kolik mýtů o stravě a složení pro optimální zdraví už mezi lidmi i ze stran "lékařů" proběhlo!
Kolik pokusů ( bohužel úspěšných) o vytáhnutí z kapes lidí co největší sumy eněz za nulový výsledek,kolik nezdravých pokusů,kolik pokažených zdraví a kolik kil navíc!!
Když nad tím přemýšlím,nevím,proč my jako lidstvo věříme víc pochybné chemii před ve své podstatě vždy kvalitní a čistou přírodou.
Proč vlastně vznikala jídla typu řízek v trojobale,chléb se škvarkama,omáčky a knedlíky,zabiják v podobě knedla zela vepřa..proč tyhle škodlivé,těžké a nesmyslné kombinace? Čočka,tak kvalitní a hodnotná plodina s tučným,škodlivým a navíc osmaženým slaným, hnusným kožnatým párkem!!
Když se nad tím totiž člověk důkladně zamyslí a přečte si etikety,zjistí že je z 99% šizen.(nic nového..přesto alarmující..)
Takovou lekci mi uštědřil minulý týden Kaufland.Šla jsem k pečivu,těšila jsem se na jeho teplost křupavost chuť a zdraví,které mi dá ,když v tom jsem si přečetla nápisky...všechny druhy až na pár byly ze pšenice.BÍLÉ PŠENICE. takže ne celozrné,jak se tvářilo,ale bílé obarvené karamelem a pouze posypané nějakou semennou směsí,která navíc v pevném stavu nemá význam,protože bez uvolnění látek např. drcením neudělá ve střevech to,co má a jen tak traktem propluje.Když se k tomu přičte cena tohoto hnusu,tak mě děsí,co si průmysl dovolí.Vás ne?
Dalším šokem pro mě byl portál Potraviny na pranýři, na kterém jsem došla k poznání,že jím ty věci,které měly být 100% bezkonzervační a čisté a že jsou napchané samou chemií a bůhví čím ještě.Lepší nepátrat,ale rovnou měnit.
Ale proč sem píšu: abych sem uvedla ty důvody,který by mohly pomoci i Vám přestat věřit komerčním propagandám.Nazvat se to dá třeba..pravdou o stravě.
MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ-Hlavní bílkovina v kravském mléce je kasein. Organismus krávy ho potřebuje. Avšak pro lidi kasein potřebný není. Většina dětí (60%) kasein vůbec nestráví. Nedokonale a jen částečně strávené bílkoviny mléka pak vstupují do krevního oběhu a dlouhodobě dráždí tkáně. Tak vzniká vnímavost na alergeny. Bílkovinami kravského mléka a mléčných výrobků jsou nezdravě přetěžována játra. Játra musí neustále odstraňovat nedokonale strávené bílkoviny a další zplodiny metabolismu mléka. Tím se značně a navíc zbytečně zatěžují. Přetěžuje se i celý vyměšovací systém. Naproti tomu základní bílkovina lidského mléka je laktalbumin, který je pro člověka lehce stravitelný. S jeho trávením mají děti malé nebo žádné potíže.Děti většinou tuto bílkovinu úplně stráví a využijí ji bez většího úsilí svých orgánů.Kravské mléko obsahuje o 30 % více kaseinu než lidské mléko, neboť tele zvětší svou váhu za 6 - 8 týdnů dvojnásobně. Váha dětského těla se zdvojnásobí za 6 - 8 měsíců. Složky kravského mléka budují tělo telátka, které roste velmi rychle. Mnoho dlouhých lidí vděčí za bolesti svých zad příliš rychlému,neproporcionálnímu růstu kostry v mladém věku, kdy dostávali kravské mléko.
CUKR SKRYTÝ NEJEN VE SLADKÝCH NÁPOJÍCH A CUKROVINKÁCH- jedním z největších konzumních jedů je rafinovaný cukr. Tento cukr je používaný při výrobě mnoha sladkostí, dortů a jiných nejen sladkých neřestí, jako přislazovadlo do nápojů jako jsou káva, čaj, limonády a mnoho jiných.
Zpravidla je touha po sladkém vyvolána nedostatkem minerálů a nedostatečnou alkalizací těla. Při trávení rafinovaných cukrů dochází k demineralizaci těla. Tímto se ničí naše zuby, kosti a celé tělo. V praxi nejsme nuceni cukr vůbec používat. Výborná náhrada za cukr je med. Chuť medu se od včelaře ke včelaři, od oblasti k oblasti, mění a nám nezbývá nic jiného, než si jen labužit v nezměrných chutích tohoto zázračného včelího produktu. Oproti cukru nám med poskytuje mnoho vitálních látek a vitamínů. Med obsahuje jednoduché cukry a je lehce stravitelný. Váš mlsný jazýček určitě uspokojí kombinace mandlí s datlemi nebo sušenými fíky. Nejkvalitnějším zdrojem cukrů je však čerstvé ovoce a jeho syrové šťávy. Takže pozor i na rádoby xxx % čokolády.
PEČIVO A JEHO ÚDAJNÁ SCHOPNOST NEUTRALIZOVAT KYSELINY-
škroby v pečené formě nejsou také žádným přínosem pro naše zdraví. Modifikované obilí a spousta chemikálií používaná při hnojení nejsou vhodná pro dosažení zářícího zdraví. Navíc pečené výrobky obilného původu jsou silně kyselinotvorné stejně jako maso, a tak se jich můžeme s klidem vzdát.Potřebné látky, které si myslíme, že získáme z pečených cereálií,které jsou navíc doslazované a různě chemicky modifikované,aby neplesnivěly, získáme z tepelně neupravených semen a ořechů a mnoha dalších jiných potravin rostlinného původu. Místo klasické housky či krajíce chleba můžeme vyrábět své vlastní chleby,u kterých máme šanci dohlédnout na skutečné složení a ještě uspokojit své chutě.Doporučit mohu rovněž PSYLIOVÝ CHLÉB DR.POPOVA z lékáren nebo Lidlu a Zdr.výživy.
MASO A BÍLKOVINY OBECNĚ- o jejich "umění" organismus dokonale překyselit Vám asi nemusím vyprávět.Když si k němu dáte ještě navíc kyselinotvorný nekvalitní bílý chléb,nepomůže Vám ani kýbl zeleniny vyrovnat tuto chemickou nesrovnalost,jejíž následky jsou také každému jasny.
Maso jakožto takové vůbec není potřeba,dá se lehce nahradit ořechy,avokádem,nepasterizovanými olivami nebo maximálně čistým,kvalitním masem ryb.( Ryb,ne barvených lososů z Lidlu..na ty taky pozor..)
I když je bílé maso všude protláčeno,uvědomme si,že je dnes již denní praxí používání chemikálií a umělých hormonů pro jejich zrychlený růst.Nevhodné je také v neposlední řadě také kvůli stále se zvyšujícímu počtu nemocí.
Takže když se to sečte:
Pečivo-kyselinotvorné a ještě k tomu nekvalitní
Mléko-zahleňující a pro naše tělo nevhodné
Maso-kyselinotvorné,narvané hormony a lehce nahraditelné
Cukr-známý zabiják se schopností skrýt se i tam,kde byste ho nečekali
Takže co Vy? Budete dál setrvávat u rad VŠECHNO A NEJLÍP DOHROMADY,AŤ TO V TĚLE UDĚLÁ BINEC A VY MŮŽETE UTRÁCET ZA PŘÍRODNÍ CHEMICKÉ PRODUKTY VE VÍŘE,ŽE VÁS OČISTÍ OD TOHO,CO JSTE SI SAMI NADROBILI,nebo alespoň zkusíte jíst možná méně pohodlně,ale rozhodně levněji,lehčeji a pro tělo čistěji?
Já rozhodně to druhé.
Chemii jsem nesnášela ani ve škole,natož v jídle.
S pozdravem nyní ryze přírodní Rina
Kolik mýtů o stravě a složení pro optimální zdraví už mezi lidmi i ze stran "lékařů" proběhlo!
Kolik pokusů ( bohužel úspěšných) o vytáhnutí z kapes lidí co největší sumy eněz za nulový výsledek,kolik nezdravých pokusů,kolik pokažených zdraví a kolik kil navíc!!
Když nad tím přemýšlím,nevím,proč my jako lidstvo věříme víc pochybné chemii před ve své podstatě vždy kvalitní a čistou přírodou.
Proč vlastně vznikala jídla typu řízek v trojobale,chléb se škvarkama,omáčky a knedlíky,zabiják v podobě knedla zela vepřa..proč tyhle škodlivé,těžké a nesmyslné kombinace? Čočka,tak kvalitní a hodnotná plodina s tučným,škodlivým a navíc osmaženým slaným, hnusným kožnatým párkem!!
Když se nad tím totiž člověk důkladně zamyslí a přečte si etikety,zjistí že je z 99% šizen.(nic nového..přesto alarmující..)
Takovou lekci mi uštědřil minulý týden Kaufland.Šla jsem k pečivu,těšila jsem se na jeho teplost křupavost chuť a zdraví,které mi dá ,když v tom jsem si přečetla nápisky...všechny druhy až na pár byly ze pšenice.BÍLÉ PŠENICE. takže ne celozrné,jak se tvářilo,ale bílé obarvené karamelem a pouze posypané nějakou semennou směsí,která navíc v pevném stavu nemá význam,protože bez uvolnění látek např. drcením neudělá ve střevech to,co má a jen tak traktem propluje.Když se k tomu přičte cena tohoto hnusu,tak mě děsí,co si průmysl dovolí.Vás ne?
Dalším šokem pro mě byl portál Potraviny na pranýři, na kterém jsem došla k poznání,že jím ty věci,které měly být 100% bezkonzervační a čisté a že jsou napchané samou chemií a bůhví čím ještě.Lepší nepátrat,ale rovnou měnit.
Ale proč sem píšu: abych sem uvedla ty důvody,který by mohly pomoci i Vám přestat věřit komerčním propagandám.Nazvat se to dá třeba..pravdou o stravě.
MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ-Hlavní bílkovina v kravském mléce je kasein. Organismus krávy ho potřebuje. Avšak pro lidi kasein potřebný není. Většina dětí (60%) kasein vůbec nestráví. Nedokonale a jen částečně strávené bílkoviny mléka pak vstupují do krevního oběhu a dlouhodobě dráždí tkáně. Tak vzniká vnímavost na alergeny. Bílkovinami kravského mléka a mléčných výrobků jsou nezdravě přetěžována játra. Játra musí neustále odstraňovat nedokonale strávené bílkoviny a další zplodiny metabolismu mléka. Tím se značně a navíc zbytečně zatěžují. Přetěžuje se i celý vyměšovací systém. Naproti tomu základní bílkovina lidského mléka je laktalbumin, který je pro člověka lehce stravitelný. S jeho trávením mají děti malé nebo žádné potíže.Děti většinou tuto bílkovinu úplně stráví a využijí ji bez většího úsilí svých orgánů.Kravské mléko obsahuje o 30 % více kaseinu než lidské mléko, neboť tele zvětší svou váhu za 6 - 8 týdnů dvojnásobně. Váha dětského těla se zdvojnásobí za 6 - 8 měsíců. Složky kravského mléka budují tělo telátka, které roste velmi rychle. Mnoho dlouhých lidí vděčí za bolesti svých zad příliš rychlému,neproporcionálnímu růstu kostry v mladém věku, kdy dostávali kravské mléko.
CUKR SKRYTÝ NEJEN VE SLADKÝCH NÁPOJÍCH A CUKROVINKÁCH- jedním z největších konzumních jedů je rafinovaný cukr. Tento cukr je používaný při výrobě mnoha sladkostí, dortů a jiných nejen sladkých neřestí, jako přislazovadlo do nápojů jako jsou káva, čaj, limonády a mnoho jiných.
Zpravidla je touha po sladkém vyvolána nedostatkem minerálů a nedostatečnou alkalizací těla. Při trávení rafinovaných cukrů dochází k demineralizaci těla. Tímto se ničí naše zuby, kosti a celé tělo. V praxi nejsme nuceni cukr vůbec používat. Výborná náhrada za cukr je med. Chuť medu se od včelaře ke včelaři, od oblasti k oblasti, mění a nám nezbývá nic jiného, než si jen labužit v nezměrných chutích tohoto zázračného včelího produktu. Oproti cukru nám med poskytuje mnoho vitálních látek a vitamínů. Med obsahuje jednoduché cukry a je lehce stravitelný. Váš mlsný jazýček určitě uspokojí kombinace mandlí s datlemi nebo sušenými fíky. Nejkvalitnějším zdrojem cukrů je však čerstvé ovoce a jeho syrové šťávy. Takže pozor i na rádoby xxx % čokolády.
PEČIVO A JEHO ÚDAJNÁ SCHOPNOST NEUTRALIZOVAT KYSELINY-
škroby v pečené formě nejsou také žádným přínosem pro naše zdraví. Modifikované obilí a spousta chemikálií používaná při hnojení nejsou vhodná pro dosažení zářícího zdraví. Navíc pečené výrobky obilného původu jsou silně kyselinotvorné stejně jako maso, a tak se jich můžeme s klidem vzdát.Potřebné látky, které si myslíme, že získáme z pečených cereálií,které jsou navíc doslazované a různě chemicky modifikované,aby neplesnivěly, získáme z tepelně neupravených semen a ořechů a mnoha dalších jiných potravin rostlinného původu. Místo klasické housky či krajíce chleba můžeme vyrábět své vlastní chleby,u kterých máme šanci dohlédnout na skutečné složení a ještě uspokojit své chutě.Doporučit mohu rovněž PSYLIOVÝ CHLÉB DR.POPOVA z lékáren nebo Lidlu a Zdr.výživy.
MASO A BÍLKOVINY OBECNĚ- o jejich "umění" organismus dokonale překyselit Vám asi nemusím vyprávět.Když si k němu dáte ještě navíc kyselinotvorný nekvalitní bílý chléb,nepomůže Vám ani kýbl zeleniny vyrovnat tuto chemickou nesrovnalost,jejíž následky jsou také každému jasny.
Maso jakožto takové vůbec není potřeba,dá se lehce nahradit ořechy,avokádem,nepasterizovanými olivami nebo maximálně čistým,kvalitním masem ryb.( Ryb,ne barvených lososů z Lidlu..na ty taky pozor..)
I když je bílé maso všude protláčeno,uvědomme si,že je dnes již denní praxí používání chemikálií a umělých hormonů pro jejich zrychlený růst.Nevhodné je také v neposlední řadě také kvůli stále se zvyšujícímu počtu nemocí.
Takže když se to sečte:
Pečivo-kyselinotvorné a ještě k tomu nekvalitní
Mléko-zahleňující a pro naše tělo nevhodné
Maso-kyselinotvorné,narvané hormony a lehce nahraditelné
Cukr-známý zabiják se schopností skrýt se i tam,kde byste ho nečekali
Takže co Vy? Budete dál setrvávat u rad VŠECHNO A NEJLÍP DOHROMADY,AŤ TO V TĚLE UDĚLÁ BINEC A VY MŮŽETE UTRÁCET ZA PŘÍRODNÍ CHEMICKÉ PRODUKTY VE VÍŘE,ŽE VÁS OČISTÍ OD TOHO,CO JSTE SI SAMI NADROBILI,nebo alespoň zkusíte jíst možná méně pohodlně,ale rozhodně levněji,lehčeji a pro tělo čistěji?
Já rozhodně to druhé.
Chemii jsem nesnášela ani ve škole,natož v jídle.
S pozdravem nyní ryze přírodní Rina
Hodnocení (1 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
06. 08. 2012 10:42
zorajs
Zajímavé počtení - díky
06. 08. 2012 10:04
Pěkný článek, pouze pisatelka zapomněla přidat do seznamu "jedů" ztuené rostlinné tuky, které jsou nepřímo příčinou nejčastějších úmrtí v ČR ( vaskulárně-cévní onemocnění). Ty potvory jsou schované snad úplně ve všem kromě zeleniny a ovoce, supermarkety výrobky se ztuženými tuky jen přetékají. Nejhorší na tom je to, že se to kupuje dětem ( tatranky, zmrzliny, levné čokoláhy...) a děti mají zaděláno nejen na výše vzpomínané alergie na mléko, ale na aterosklerózu již od dětství. Ztužené roslinné tuky jsou i v tzv. " zdravých" margarinech, je však stanovena jejich povolená hranice, kdy nejsou na závadu. A to je uvedeno pidipísmenky na obalech - co z toho vyplývá? Maximálně se informovat ze solidních zdrojů, vzdělávat se v oblasti zdravé výživy, chodit do obchodů s lupou a pokud možno se obloukem vyhýbat nákupům v supermarketech.
06. 08. 2012 08:55
super článek, já jsem si hodně věcí uvědomila až se stobem. Maso bych nedokázala nahradit, ale kupujeme pouze to nejkvalitnější!!!
06. 08. 2012 08:12
No jo, všichni to víme, ale jíst se musí. Je třeba jíst s rozumem. Tebou zmiňovanou čočku s párkem, či jinou uzeninou nejím už dlouho. Chutná mi samotná i bez chleba. Posypaná drobně nakrájenou cibulí je bezvadná.
RinaT
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?