TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zubla

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12.9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 11049
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137223.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Carrotcake - recept

27. 11. 2012

CARROTCAKE – mrkvový dort

Těsto:

·        4 vejce,

·        1 hrnek oleje (i olivový),

·        1 hrnek hnědého cukru,

·        2 lžičky vanilkového extraktu (nebo javorového sirupu),

·        2 hrnky polohrubé mouky ( ½ žitné a ½ špaldové/pšeničné),

·        2 rovné lžičky kypřící sody,

·        2 rovné lžičky prášku do pečiva,

·        1/2 lžičky soli,

·        2 lžičky skořice,

·        3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve (8-10ks),

·        1 hrnek vlašských ořechů

Poleva:

·        200g mazací sýr (Lučina, Philadelphia, PENNY, LIDL),

·        250g odtučněný tvaroh (i čistě z 2 vaniček tvarohu je výborná!)

·        1 hrnek cukru moučka,

·        1 lžička vanilkový extrakt (javor.sirup),

·        šťáva z 1 citronu,

·        2 lžíce másla (aby poleva nepopraskala)

 

Vyšleháme vejce, cukr, extrakt. Přidáme suché přísady, olej.Nakonec mrkev a ořechy. Nalejeme do dortové formy (dávám i na plech nebo do formiček na muffiny).

Pečeme cca 50-60minut při 175 stupních.

Dort necháme vychladnout.

Podélně rozpůlíme, natřeme 1/3 polevy, přiklopíme, a celý dort potřeme zbylou polevou.

Druhý den je nejlepší. ;) Doba přípravy dortu i s přípravou, pečením, vychladnutím a namazáním je 3h.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 04. 2013 08:15
Můžeš nám upéct!
27. 11. 2012 20:53
Tak to vypadá moc dobře. Určitě to vyzkouším :-)))
27. 11. 2012 19:05
Taky slintám na klávesnici :-)
27. 11. 2012 16:30
Kači, to já nevím, prostě nasypu špaldovku, trochu třtinového cukru, někdy skořici(podle toho, co dám jako polevu) a vajíčko s mlékem...poměry spíš odhadem...ale výborné je nahoru dát tvaroh s medem a vlašáky, to je lahoda!!
27. 11. 2012 16:26
Přidej sem ještě ty palačinky ze špaldové mouky...dík.
27. 11. 2012 16:22
Díky Zubli, zkusím péct...nějak mi teď mizne, vše, co upeču, pod rukama.
27. 11. 2012 16:16
Jojo, já mám tekutý vanilkový extrakt. Jednak ho má Dr. Oetker, jednak Tesco, někdy v Kauflandu. Flaštička, tuším 20ml. Ale dost často mají všechny jiné(rumový, punčový, citronový, mandlový, kokosový) a zrovna vanilkový vyprodaný.
27. 11. 2012 16:05
vanilkový extrakt je tekutý?
27. 11. 2012 15:52
je to možný, já mám po vlašákách takovou divnou pachuť v puse, tak mi většina věcí chutná víc s jinými ořechy.
27. 11. 2012 14:04
Já ho měla s lískáčemi a byl moc dobrý, ale s vlašáky mi chutná přece jen víc:)
27. 11. 2012 13:41
dělám ho s lískáčema je jemnější.
27. 11. 2012 12:14
Ten vypadá teda luxusně. Mňam! :o)
27. 11. 2012 12:07
Bětuško, asi vám ho jednou upeču :))
27. 11. 2012 11:51
Slintám si tu do klábosnice... :-D
27. 11. 2012 11:33
Asi ho napíšu i do receptů...jenže tohle já dělám na hrníčky...a spíš, když chci menší, vezmu menší hrnek, když mám návštěvu, velký hrnek :D

Jo a i oleje, i cukru, dávám kolem 3/4 hrnku. Naopak vanilkového aroma a skořice o lžičku více. Jinak to sedí.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři