Datum registrace: 08. 02. 2011
akraj
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
3 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
Lektoři
?
Jak si přidat lektora
akraj
Jak psát blog?žebroňím o radu
15. 06. 2012
Prosím Vás poraďte mi a vysvětlete mi jak si vypočítat něco sladkého doma pečeného.
Většinou jsem si zadavala ingredience do stobu celého koláče tam mi třeba vyšlo že 650g má 6700kj a určité hodnoty B T S ale já si vezmu třeba 70g na porci kj vypočítám ale ty B T S fakt nevím navíc bych si to už chtěla zapsat natrvalo ať se tím pořád nemusím zatěžovat máme oblibené letni mlsky,které vlezou na svaču uplně v poho.Vím že se tady už o tom psalo ale nějak to nemohu dohledat.Tak prosím kdo to umí naučte mě to.
Většinou jsem si zadavala ingredience do stobu celého koláče tam mi třeba vyšlo že 650g má 6700kj a určité hodnoty B T S ale já si vezmu třeba 70g na porci kj vypočítám ale ty B T S fakt nevím navíc bych si to už chtěla zapsat natrvalo ať se tím pořád nemusím zatěžovat máme oblibené letni mlsky,které vlezou na svaču uplně v poho.Vím že se tady už o tom psalo ale nějak to nemohu dohledat.Tak prosím kdo to umí naučte mě to.
Hodnocení (3 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
15. 06. 2012 17:38
Při pečení moučníku to dělám jako anvav - spočítám kJ pro celý koláč a pak rozpočítám jak kJ, tak B T S na 100g - zadám do kouče jako vlastní potravinu a pak jenom ukrojený kousek hodím na váhu, zapíši do kouče a je to :-) .
15. 06. 2012 17:01
to waykanan: taky to dělám jako ty a zapisuju si do vlastních potravin. Někdy ani to ne, napíšu to z papírku a šmytec. Často si jen zvážím prázdný hrnec a pak jídlo rozhrábnu vařečkou na příšlušný počet porcí a je "vymalováno" :-) Ale v případě moučníků, jak píše akraj, se asi vyplatí zadat vlastní recept - při pečení se tolik experimentovatuje.
15. 06. 2012 16:55
holky díky všechny vaše informace jsem použila a konečně pochopila vždyť to říkám pořád když si nevím z něčím rady zeptám se stobaček a oni ochotně poradí.jste skvělé
15. 06. 2012 16:18
No, pokud si spořítáš, že 650 gr má 6700 kj, tak si vypočítej, kolik má 1 gr - tj. 6700/650 = 10,307 kJ/1 gr.
Stejným způsobem rozpočítáš B,T, S a to si pak můžeš zadat jako vlastní potravinu na 100 gr porci do Stobu.
Stejným způsobem rozpočítáš B,T, S a to si pak můžeš zadat jako vlastní potravinu na 100 gr porci do Stobu.
15. 06. 2012 16:05
já mám s těmi vlastními recepty potíž... nikdy nevím kolik porcí to bude a pokaždé vařím jinak :))))) tak to raději dělám tak jak píšu dole :)))
15. 06. 2012 16:03
Ahoj,
pokud to jsou stálé recepty, které nijak neobměňuješ, tak si je zadej do vlastních receptů (v zelené liště nahoře najdeš recepty a pod tím "vlastní"). Tam si určíš i počet porcí - tj. na kolik kousků asi tak nakrájíš celý plech. A pak už si to při zadávání do sebekoučinku najdeš vlevo v databázi vlastních receptů - přetáhne se ti vždy 1 porce, když sníš víc kousků, stačí vynásobit zadané množství příslušným počtem. Pozor, vlastní recepty musíš nahrávat vždy jako první, jinak ti přepíše už zadané jídlo.
pokud to jsou stálé recepty, které nijak neobměňuješ, tak si je zadej do vlastních receptů (v zelené liště nahoře najdeš recepty a pod tím "vlastní"). Tam si určíš i počet porcí - tj. na kolik kousků asi tak nakrájíš celý plech. A pak už si to při zadávání do sebekoučinku najdeš vlevo v databázi vlastních receptů - přetáhne se ti vždy 1 porce, když sníš víc kousků, stačí vynásobit zadané množství příslušným počtem. Pozor, vlastní recepty musíš nahrávat vždy jako první, jinak ti přepíše už zadané jídlo.
15. 06. 2012 16:01
já to dělám při vaření tak, že prostě vařím (nebo peču) a na kousek papíru píšu uplně všechno co tam dávám, včetně vody - a k tomu si zaznačím hodnoty ... pak ve finále si z toho udělám průměr na 100g a pak si nandám třeba 200g toho jídla a už to píšu do stobu....
akraj
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
Je třeba zvážit a spočítat všechny suroviny z nich součtem zjistit celkové kj, BTS.
Poté je třeba ale zvážit produkt až po tepelné úpravě a rozpočítávát BTS a kJ na tuhle hmotnost (menší), tím pádem bude mít gram pečeného zákusku více kj.
Př. 800g buchtového těsta má 5000kj 80g bílk, 50g tuků, 200g sachrů, po upečení je váha 650g (část vody se při pečení odpařila, vše ostatní je stejné) tzn. 650g buchty obsahuje 5000kj, 80gB, 50g T, 200g S, a ve 100g obsahuje 5000/6,5= 770kJ (kdybychom vycházeli z nepečené tak by vyšlo 5000/8=625, problém je ale v tom že pečené buchty není 800g a neuděláme z ní 8 100g porcí ale pouze 6,5 100gramových porcí)