Datum registrace: 01. 05. 2011
ambiente
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
3 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
Stob skupiny
Lektoři
?
Jak si přidat lektora
ambiente
Jak psát blog?Držťková polívka z hlívy ústřičné
15. 10. 2011
Pro 4 osoby:
balíček hlívy ústřičné z Alberta
cibule (já používám zelenačku, svazeček, nebo svazek a půl)
lžíce oleje
hrstka strouhany na zahuštění
1 velká brambora (nemusí být, jen je polévka hustší).
česnek
mletá paprika
pepř
sůl
majoránka
Dále postupujeme mým oblíbeným způsobem: nasekej, podus, podlij, povař.
Do hrnce dáme lžíci oleje. Na tom podusíme cibuli a houby. Vsypeme papriku a rychle (aby se paprika nepračila) zalejeme vodou. Tak litrem. Osolíme. Opepříme. Dodáme další koření a hrstku strouhanky, nakrájenou bramboru a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hotovo je za cca 20-30 minut.
balíček hlívy ústřičné z Alberta
cibule (já používám zelenačku, svazeček, nebo svazek a půl)
lžíce oleje
hrstka strouhany na zahuštění
1 velká brambora (nemusí být, jen je polévka hustší).
česnek
mletá paprika
pepř
sůl
majoránka
Dále postupujeme mým oblíbeným způsobem: nasekej, podus, podlij, povař.
Do hrnce dáme lžíci oleje. Na tom podusíme cibuli a houby. Vsypeme papriku a rychle (aby se paprika nepračila) zalejeme vodou. Tak litrem. Osolíme. Opepříme. Dodáme další koření a hrstku strouhanky, nakrájenou bramboru a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hotovo je za cca 20-30 minut.
Hodnocení (15 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
09. 04. 2013 14:56
marketta 31
Taky dělám polévku z hlívy a je výborná.Dokonce i moje malá dcerka jí baští s velkou chutí :)
20. 10. 2011 11:22
Já ji taky dělám - je výborná. Buď z hlívy nebo z kotrče, ty u nás rostou. Akorát tam nedávám tu strouhanku ani brambory a zahustím trochou jíšky a někdy trochu kořenové zeleniny jako Irča.
19. 10. 2011 12:15
Dnes som tú polievku spomínala manželovi, tak už aj kúpil hlivu a dnes musím variť ;-) Tak mi držte palec.
19. 10. 2011 12:11
Drštkovku miluji z čehokoliv maso i houby - skvělá je z růžovek = masáků :-)
16. 10. 2011 09:47
Dršťkovou bych normálně nikdy nepozřela, ale jelikož hlívu mám moc ráda, určitě recept vyzkouším. Díky za inspiraci!
16. 10. 2011 08:42
mně právě nejedou držťky a vadí mi ta klihovitost držťkovky, i když to je do značné míry otázka zpracování. a na té hlívě je legrační, že když ji nakrájíte na proužky, tak má i ty "chloupky" jako držřky :-)
16. 10. 2011 08:01
Díky za recept, zapsáno a vyzkouším po neděli. Hlívu kupuji, je to vynikající houba. Obvykle ji jen lehce opeču na trošce másla a posolím, jíme ji jako chuťovku, nebo přidávám do houbového guláše a houbové míchanice.
16. 10. 2011 07:50
Díky!! Dršťkovou bych v životě nepozřela, ale houby a hlívu obzlášť miluju! toto bude dnes večeře :o))
16. 10. 2011 07:38
Už jsem to kdysi zkoušel a nazval jsem houbový guláš. Hlívu jsem míchal s žampióny. Dobrota. Mám to za řeku Odru kousek a tak na místní tržnici polští pěstitelé mají hříbky kvalitní a je to i pěkná procházka.
15. 10. 2011 22:55
I když držková z hub není špatná, ani originál není k zatracení (pokud se někomu neekluje hlavně jejich vůně/smrad). Každopádně nutriční hodnota držek (držtěk ???) je docela zajímavá: na 100 gramů - 391 kJ 93 kcal, 2 g tuku, 19 g bílkovin, 0 g sacharidů.
15. 10. 2011 22:51
Dršková polévka nebo houby, to jsou jídla která opravdu nedám. Nikdy, ale věřím že je polévka dobrá.
15. 10. 2011 21:59
Taky dělám, je výborná. Jen přidávám navíc drobně pokrájenou červenou papriku a kořenovou zeleninu :-)
ambiente
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?