TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 05. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

dreana

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3052
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137202.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Otáázky, tuna otázek :)

29. 05. 2011

Ahojky,

tak třetí den s jídelníčkem ze STOBu a mam pořad pocit plneho bříška, super. :) Ale mam dotaz holky, teda spíš tunu :)

1/ Jaka je idealní příloha krom zeleniny? a jake jsou vhodne?
2/ Pořád zápasím se sacharidy, nemate tip na potraviny co zaženou hlad a nemají moc sacharidu?
3/ a obdobna otazka, co takhle potraviny se malým mnžstvím tuku?
4/ a tedka restaurace, z prae chodím na obědy ven /do nakupního centra, docela výběr./ ale mam dotaz když si dam třeba fazolovou polevku, jak jí mam napsat? Jak zjištujete složení? množství? odhadujete? nebo jak to dělate?? Díky :)

Díky moc :))
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 05. 2011 16:10
tak ty restaurace si myslím se dají dá se vybrat určitě jídlo dietnější a u kterých odhadneš lehko složení,já si teda dávám v restauraci taky maso a zeleninu nebo salát když už jdeme
s tukama mám problém je dohnat ale se sacharidama jsme na tom stejně mám jich taky furt dost tak je pak ubírám a přidávám něco jinýho co mi chybí ale občas jsou to kombinace jak prase:-))
30. 05. 2011 09:06
No holky nevím, já bych to úplně nezatracovala, když je jídlo tučnější napíše se víc tuku a omezí se po zbytek dne, a jaké maso jsme dostaly snad každá občas vařící ženská (i chlap samozřejmě) pozná ne?
Já chodím do restaurace celý pracovní týden, vybírám si z 90% jídla bez smetany, omáčky, hranolek a nejím k tomu polévky a taky hubnu. Naučila jsem se co kolik váží a podle toho zapisuju, když bych šidila, šidím stejně jen sebe.
Mě by třeba chystat si denně oběd do krabičky zabilo, vaření není zrovna mé hobby, zvlášť když ho můžu mít bez práce za cenu nějakých 20kč.
Takže Dreano, není nutno zatracovat, jen být na pozoru a hlídat!
29. 05. 2011 21:40
Jestli ti můžu poradit, tak nechoď do restaurace na oběd. Alespoň pro začátek hubnoucího snažení. Začni si chystat krabičky a v práci jez to, co si připravíš doma. Máš jistotu, co v tom je. Nikdy nevíš, na jakém množství tuku bylo to jídlo uděláno.
29. 05. 2011 21:14
ad 4) s hotovými jídly je to problém. když vařím, tak jsem si psala použité suroviny, výsledný produkt zvážila a rozpočítala kJ na 100 g. pak jsem to uložila do "vlastních potravin" - v receptech to totiž pak hodí kompletní recept podle surovin, rozpočtený na "porci", a ta může být různá.
jenže když si koupíš jídlo jinde, nikdy nevíš, kolik je v tom tuku (ten dělá dost velký rozdíl - i takový guláš na minimálním množství tuku je docela přijatelné jídlo), jaké použili maso a pod. jídlo v restauraci je prostě problém...
29. 05. 2011 21:04
1) když jsem začínala koučink tak mé přílohy byly hlavně ta zelenina(grilovaná, dušená, pečená ) jinak kuskus brambory.Rýže a těstoviny jsem měla z jídelníčku vyřazené-moc sacharidu.
2)také jsem ten problém měla.dej si ke každému jídlu zeleninu a používej potraviny s nízkým GI.Čím vetší GI tím dříve hlad.
3)To nebyl problém, já musela tuky spíš nahánět.Tak jsem místo nízkotučných jogurtu a tvarohu jedla normální.
4)nejlépe připravovat krabičky doma, dělá nás to tady většina.To co dostaneš v restauraci nikdy správně neodhadneš a nezapíšeš.
29. 05. 2011 19:42
k č. 4 taky chodím do restaurace, nejdříve jsem vše odhadovala a pak mě napadlo udělat pokusnej víkend. Jaké bylo moje překvapení když jsem zjistila, že to co jsem počítala za 100g mělo tak 250g :-) Paradoxně jsem v tom období hubla nejvíc. Zkus si o víkendu odvážit kolik je 100g rýže, brambor, těstovin a masa. Když je sos musíš započítat tuk a mouku cca po 10g na zahuštění, případně protlak nebo sojovku. Polévky nejím s těma neporadím! Do omáček počítám cibuli, koření, když je bílá tak mimo mouky ještě smetanu,ale těm se spíš vyhýbej.
29. 05. 2011 15:38
Na první tři otázky odpověděly holky dostatečně a souhlasím s nima.
Pokud se jedná o tu čtvrtou, tak si taky nosím do práce jídlo z domu. Jestli máš možnost si jídlo někde přihřát, tak bych do restauraček nechodila. Lépe ohlídáš to, co jíš.
29. 05. 2011 15:33
1.já mám ráda brambory ,rýži - ale jen tak 100 g,bez chleba neudělám ani krok a v pohodě se to vejde do semaforků :-)
2.syrečky to je prostě bomba,pokud potřebuješ nahnat bílkoviny a ne tuky,nízkotučný tvaroh - prostě bílkoviny
3.syrečky,kuřecí maso - šunka,tvaroh,chce to prostě dívat se na obaly :-)
4.obědy si nakombinuji podle sebe a závodky + zelenina
29. 05. 2011 15:20
Teda to je otázek :)
1.) přílohy luštěny, pohanka, kuskus, brambory, těstoviny, rýže... Tohle není dieta.. dej si na co máš chut (já bych nefungovala bez těstovin), ale dávám si jich málo.. 100 g k obědu a hlad zaháním zeleninou.
2.) Jednoznačně zaženou hlad bílkoviny: mléčné výrobky, maso, luštěniny, rostlinná bílkovina (robi, sojové, seitan, tofu) + zelenina
3.) určitě existují.. místo věpřové šunky dát kuecí prsní, místo 45% eidamu dát 20, cottahe, mozzarela, nízkotučný hermelín, místo vepřového kuřecí.. chce to studovat obaly... Nebo si projít sebekouč, co by přicházelo v úvahu a napsat si dopředu seznam jídla co budeš kupovat
4.) Nosím si krabičky z domu - nedůvěřuju tomu kdo mi co udělá (pracovala jsem brigádně v kuchyni, takže vím jak to chodí) pokud si dám jídlo venku.. tak maso se zeleninou.. jinak si netroufám na nic..
držím palce ať si ti tu zadaří :o)))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři