TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 115
Celkem: 5923
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136197.02 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5673 h 31 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Přijďte na Den zdraví v sobotu 19. října! A jak probíhal den zdraví vloni?

13. 10. 2024

Přijďte v sobotu 19. října na Den zdraví

Den zdraví se bude konat  poosmadvacáté v krásných prostorách Konferenčního centra City na Pankráci. O důležitosti tohoto dne nepochybuje ani starosta Prahy 4 Ing. Ondřej Kubín, MBA,  a MUDr. Alena Šteflová zástupkyně WHO, kteří společně s PhDr. Ivou Málkovu Den zdraví zahájí.

Všechny informace o Dni zdraví najdete zde. 

A abyste věděli, na co se těšit, popíšeme, jak to probíhalo vloni, letos bude  program ještě bohatší.

Na Den zdraví dorazilo v roce 2023 více než 700 návštěvníků. 

Stovky lidí  nejen prožilo krásný den naplněný teorií i praxí, ale získalo motivaci a odhodlání se starat o své zdraví i zbývajících 365 dní v roce.

Dopoledne bylo věnování právě přednáškám týkajících se tělesného zdraví, kdy  pak  lidé mohli v rámci poraden konzultovat své problémy u odborníků.

Uveďme pár příkladů.

MUDr. Běhounek  byl  již tradičně součástí poraden  se stánkem prevence osteoporózy  za kliniku revmatologie a  rehabilitace 3LF. UK a  FTN. Dělal  za pomocí dotazníku osvětu ve vztahu k osteoporóze. Podařilo se  i zodpovědět  řadu  dotazů směřujících k prevenci a léčbě  kostních chorob.  Největší radost měl ze zájmu mladé generace, protože  pro dobré kostní zdraví je  důležité starat se i o  vybudování maximální kostní hmoty od mládí, kde mohou právě mladí lidé nejlépe ovlivnit  budoucnost svého pohybového systému. I zájem o osteoporózu s ohledem na  své blízké je  výborný, neboť se  často zapomíná na  dědičnost  osteoporózy, která může  dosahovat přes 60 a více  procent. Během 6 hodin dotazů a povídání se podařilo zachytit  několik pravděpodobně  neléčených jedinců s osteoporózou.

Nově byla přednáška o spánku včetně poradny. V rámci přednášky se zjistilo, že lidé neznají základní pravidla spánkové hygieny, sledují mobily i v noci a stěžují si na buzení. Někdy naopak moc řeší, aby spali, aby nebyli pak druhý den unaveni, což má samozřejmě na spánek opačný efekt. Jen pár z nich znalo něco málo o toxicitě modrého světla ve večerních a nočních hodinách. V rámci poradny pak řešili další své problémy se spánkem. 

Odpoledne byly přednášky věnované zdravému životnímu stylu.  Mnoho zájemců, kteří se sotva vešli do sálu, slyšeli přednášky z oblasti psychiky a pohybu.

Měření složení těla

O měření složení těla je každoročně obrovský zájem, celkem bylo naměřeno okolo 250 osob. Většina lidí měla nadváhu, případně obezitu, někteří se měřili i loňský rok a došlo u nich ke snížení hmotnosti. 

Častým problémem je nízké množství svalové hmoty a nadbytek tukové hmoty. Polovina z těchto lidí s kily navíc ale s tím už něco dělá, chodí cvičit a upravují stravu. Ti měli přiměřené množství svalové hmoty. Těm, kteří se teprve odhodlávají hubnout, podala pomocnou ruku společnost STOB s širokou nabídkou kurzů zdravého hubnutí naživo i online, stejně tak cvičení či individuálního poradenství. U stánku cvičitelek STOBu si lidé hned udělali testy zdatnosti a většinou získali motivaci k zvýšení pohybu.

Nově byla poradna i pro děti jak s kily navíc.

Letos bude nová poradna, jak pečovat o svůj lymfatický systém.

Index zdraví

Na místě si mohli účastníci ověřit i svoji zdatnost pomocí jednoduchých testů zdatnosti, a když se přidaly výsledky glykémie, složení těla, obvodu pasu, BMI, tak zjistili, jak jsou na tom díky Indexu zdraví. To je smyslem celého dne přimět účastníky k lepšímu stravování a k zvýšení pohybu a ověřit si každoročně své  snažení objektivně změřením Indexu zdraví.

Cvičení

Po celý den probíhaly různé druhy  cvičení, na které se hlásili lidé předem. Již mnoho týdnů před samotným dnem zdraví bylo zřejmé, že kapacita sálu nestačí poptávce, a tak jsme jako každoročně uspořádali cvičení online. Letos se bude konat ve středu 16. října.

Jediným negativem celé této úspěšné akce – že s narůstajícím počtem vystavovatelů i návštěvníků přestávají prostory stačit. Ještě že pravidelní účastníci  přicházejí každým rokem o pár kilo lehčí.

Loňský Den zdraví se opravdu povedl, v podobném duchu proběhne i ten letošní ročník. Těšíme se na Vás!

Všechny informace o letošním Dni zdraví najdete zde.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 10. 2024 08:59
Děkuji za článek. Letos se chystám. Měla jsem v plánu hlavně cvičení. Po přečtení informací zkusím i poradny. Jen se bojím front. Myslím, že program je natolik bohatý, že jeden den je málo.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři