TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

janca7

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1456
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 139807.67 km
Kolo: 66920.00 km
Cvičení: 5858 h 20 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Mrkvový dort

05. 02. 2014

Na základě žádostí (a na vlastní nebezpečí), vkládám dort. Moje poznámka - množství cukru v těstě i krému snižte minimálně o jednu třetinu, protože jinak je to děsně sladký.

Mrkvový dort ze Starbucks


 

Mám ráda "mokré" buchty. Mám ráda krémy kterénejsou z másla. Mám ráda dorty, které s minimem úsilí zaručují úspěch. Ajestliže je něco označeno jako nejoblíbenější koláč ze Starbucks...kdo byodolal. Jejich borůvkový cheesecake je teda moje number one, ale tomuhle rádavěnuji moje čestné number two. Recept je ze stránek BBC, ale najdete ho i vApetitu. A ještě něco - nemusí to být dort. Můžou to být muffiny s krásnoubílou čepicí z krému. Nebo řezy udělané na plechu. Jak budete chtít!

4 vejce, 1 a 1/4 hrnku oleje (slunečnicový nebo olivový), 2hrnky hnědého cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu, 2 hrnky polohrubé mouky, 2rovné lžičky jedlé sody, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2lžičky skořice, 3 hrnky mrkve nastrouhané nahrubo, 1 hrnek vlašských ořechů

Krém: 500 g mazacího sýra (Philadelphie nebo Lučiny), 2 hrnky cukru moučka,šťáva z 1 citronu, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžíce másla (aby polevanepopraskala)

Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým extraktem. Přidáme vše sypké a taky olej.Řádně promícháme a vmícháme mrkev a ořechy (nasekané nadrobno). Trouburozehřejeme na 175 C. Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a hmotu do nínalijeme. Peče se cca hodinu ( u mě se pekl hodinu a čtvrt). Pokud vrch dortuhnědne více než chcete, přikryjte ho při pečení alobalem.
Po třech hodinách po upečení můžete dort rozpůlit a potřít třetinou krému.Zbytkem krému natřeme vršek a boky dortu. Můžeme ozdobit marcipánovými vajíčkya mrkvičkami, ale i bez nich je skvělý!

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 02. 2014 21:56
Vypadá nádherně, ještě, že neumím péct...asi by mi dělalo problém zůstat u jednoho kousku :-)
05. 02. 2014 19:47
Dortík vypadá nádherně!!!! To musím ochutnat, cukr samozřejmě uberu :-)))
05. 02. 2014 19:34
mooorka: no on má chuť a podobné ingredience jako byl takový zvláštní koláč, který se snad dělal na velikonoce. Já si teď nemůžu vzpomenout, jak se mu říkalo .....? Vím, že se snad nějak část těsta předávala dál, jako dneska kvásek na kváskový chleba.
05. 02. 2014 19:28
Já na tom budu stejně, ale určitě ho upeču a podělím se o dobrotu s rodinou :-)))
05. 02. 2014 19:26
Je:
Ať všem chutná, ale všeho s mírou. Já tenhle dort nedělala už několik měsíců a určitě bych do něj raději teď nešla, protože co se týká sladkého nemám absolutně žádnou sebekázeň. V listopadu, když jsem ho pekla naposledy, jsem ho snědla tolik, že kdybych už tehdy jela na koučink, tak mám většinu semaforku červených ještě teď :-) Ale jeden mrňavej kousek, snědenej plánovaně.... by neměl uškodit (tedy těm, kteří se ovládnou)
05. 02. 2014 19:24
Bude to skvělý, velikonoční dortík s marcipánem :-))), dělala ho babička, byl politý čokoládou a neměl chybu :-))). Díky za recept.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři