Datum registrace: 10. 01. 2014
janca7
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 139807.67 km |
Kolo: | 66920.00 km |
Cvičení: | 5858 h 20 min |
janca7
Jak psát blog?Mrkvový dort
05. 02. 2014
Mrkvový dort ze Starbucks
Mám ráda "mokré" buchty. Mám ráda krémy kterénejsou z másla. Mám ráda dorty, které s minimem úsilí zaručují úspěch. Ajestliže je něco označeno jako nejoblíbenější koláč ze Starbucks...kdo byodolal. Jejich borůvkový cheesecake je teda moje number one, ale tomuhle rádavěnuji moje čestné number two. Recept je ze stránek BBC, ale najdete ho i vApetitu. A ještě něco - nemusí to být dort. Můžou to být muffiny s krásnoubílou čepicí z krému. Nebo řezy udělané na plechu. Jak budete chtít!
4 vejce, 1 a 1/4 hrnku oleje (slunečnicový nebo olivový), 2hrnky hnědého cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu, 2 hrnky polohrubé mouky, 2rovné lžičky jedlé sody, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2lžičky skořice, 3 hrnky mrkve nastrouhané nahrubo, 1 hrnek vlašských ořechů
Krém: 500 g mazacího sýra (Philadelphie nebo Lučiny), 2 hrnky cukru moučka,šťáva z 1 citronu, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžíce másla (aby polevanepopraskala)
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým extraktem. Přidáme vše sypké a taky olej.Řádně promícháme a vmícháme mrkev a ořechy (nasekané nadrobno). Trouburozehřejeme na 175 C. Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a hmotu do nínalijeme. Peče se cca hodinu ( u mě se pekl hodinu a čtvrt). Pokud vrch dortuhnědne více než chcete, přikryjte ho při pečení alobalem.
Po třech hodinách po upečení můžete dort rozpůlit a potřít třetinou krému.Zbytkem krému natřeme vršek a boky dortu. Můžeme ozdobit marcipánovými vajíčkya mrkvičkami, ale i bez nich je skvělý!
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ať všem chutná, ale všeho s mírou. Já tenhle dort nedělala už několik měsíců a určitě bych do něj raději teď nešla, protože co se týká sladkého nemám absolutně žádnou sebekázeň. V listopadu, když jsem ho pekla naposledy, jsem ho snědla tolik, že kdybych už tehdy jela na koučink, tak mám většinu semaforku červených ještě teď :-) Ale jeden mrňavej kousek, snědenej plánovaně.... by neměl uškodit (tedy těm, kteří se ovládnou)
janca7
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?