Datum registrace: 25. 01. 2011
jonasek
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 51 min |
jonasek
Jak psát blog?Brokolicový krém-svačinka nebo oběd???
20. 02. 2011
Je neděle a k tomu patří dobrý oběd. Minulé neděle jsem vždy při polévce nebyla u stolu a chystala další jídlo. Toužila jsem po kompletním obědě. Dnes jsem to konečně vyřešila. Polévka ke svačině, ostatní k obědu.
Miluji krémové polévky, tady je jedna z nich:
Brokolice 80 g, brambory zimní 40g, pór 30 g, olivový olej, Tatra 9% 10ml, voda.
Vše pokrájím nahrubo a krátce orestuji na oleji, osolím, zaliji horkou vodou (tak, aby zelenina byla pod vodou). Krátce povařím, rozmixuji a přidám mléko.
Skvělé - lze různě okořenit, ale jelikož jsem vyznavačkou přírodních chutí a brokolice jich má dostatek, obvykle nijak nekořením.
Tato dávka: 549 kJ, B (5,4), T (6,7), S (12,5)
A na oběd domácí halušky s brynzou a celerovým "špekem".
Miluji krémové polévky, tady je jedna z nich:
Brokolice 80 g, brambory zimní 40g, pór 30 g, olivový olej, Tatra 9% 10ml, voda.
Vše pokrájím nahrubo a krátce orestuji na oleji, osolím, zaliji horkou vodou (tak, aby zelenina byla pod vodou). Krátce povařím, rozmixuji a přidám mléko.
Skvělé - lze různě okořenit, ale jelikož jsem vyznavačkou přírodních chutí a brokolice jich má dostatek, obvykle nijak nekořením.
Tato dávka: 549 kJ, B (5,4), T (6,7), S (12,5)
A na oběd domácí halušky s brynzou a celerovým "špekem".
Hodnocení (11 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
21. 02. 2011 21:21
monika.cz
Mám zapsáno -- zítra zkusím :))
20. 02. 2011 16:37
Vlezla krásně, zadala jsem bramborové knedlíky (100g), brynza 50g, 100 g kysané zelí k tomu. Ale halušky mají ještě menší nutriční hodnotu.
Celer na kostičky zprudka opeču na dobré pánvi olivovém oleji (3g), pak na 8-10 minut přikryji pokličkou. nesolím (brynza je dost slaná). Vyzkoušej!
Celer na kostičky zprudka opeču na dobré pánvi olivovém oleji (3g), pak na 8-10 minut přikryji pokličkou. nesolím (brynza je dost slaná). Vyzkoušej!
20. 02. 2011 16:24
Teď jsem si všimla toho celerového "špeku" - netuším, co by to mohlo být. Poslední dobou zjišťuju, že celer byl pro mě dřív nedoceněnou zeleninou. Dřív jsem ho dávala jen do vývaru a pak vyhodila. Teď ho začínám přidávat čím dál víc do všeho - do domácí "tatarky", k pečeným rybám, do omáček...
Takže bych prosila, jak budeš mít čas, o recept :-)
Jo, s těma haluškama ses vlezla do semaforů? My jsme je už dlouho nedělali, protože jsem si myslela, že to je kJ bomba.
Takže bych prosila, jak budeš mít čas, o recept :-)
Jo, s těma haluškama ses vlezla do semaforů? My jsme je už dlouho nedělali, protože jsem si myslela, že to je kJ bomba.
20. 02. 2011 16:04
Děkuji za tip, určitě vyzkouším, v receptech jsem začátečník - sběratel
20. 02. 2011 15:55
S manželem zbožňujeme i brokolicovou omáčku. Příprava je skoro stejná - jen místo brambor trochu celeru a při mixování přidávám cammemert nebo eidam. Brokolice je prostě skvělá zelenina :-)
jonasek
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?