TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

jonasek

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3486
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 51 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

jonasek

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Brokolicový krém-svačinka nebo oběd???

20. 02. 2011

Je neděle a k tomu patří dobrý oběd. Minulé neděle jsem vždy při polévce nebyla u stolu a chystala další jídlo. Toužila jsem po kompletním obědě. Dnes jsem to konečně vyřešila. Polévka ke svačině, ostatní k obědu.

Miluji krémové polévky, tady je jedna z nich:
Brokolice 80 g, brambory zimní 40g, pór 30 g, olivový olej, Tatra 9% 10ml, voda.
Vše pokrájím nahrubo a krátce orestuji na oleji, osolím, zaliji horkou vodou (tak, aby zelenina byla pod vodou). Krátce povařím, rozmixuji a přidám mléko.
Skvělé - lze různě okořenit, ale jelikož jsem vyznavačkou přírodních chutí a brokolice jich má dostatek, obvykle nijak nekořením.
Tato dávka: 549 kJ, B (5,4), T (6,7), S (12,5)

A na oběd domácí halušky s brynzou a celerovým "špekem".
Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 02. 2011 21:21
Mám zapsáno -- zítra zkusím :))
21. 02. 2011 19:43
Máte užasné recepty.Děkuji
20. 02. 2011 19:11
ovšem:) to zní velmi luxusně.také si píšu.
20. 02. 2011 19:07
Už si píšu. Mňam!!
20. 02. 2011 16:41
Jé, díky moc, budu muset vyzkoušet :-)
20. 02. 2011 16:37
Vlezla krásně, zadala jsem bramborové knedlíky (100g), brynza 50g, 100 g kysané zelí k tomu. Ale halušky mají ještě menší nutriční hodnotu.
Celer na kostičky zprudka opeču na dobré pánvi olivovém oleji (3g), pak na 8-10 minut přikryji pokličkou. nesolím (brynza je dost slaná). Vyzkoušej!
20. 02. 2011 16:24
Teď jsem si všimla toho celerového "špeku" - netuším, co by to mohlo být. Poslední dobou zjišťuju, že celer byl pro mě dřív nedoceněnou zeleninou. Dřív jsem ho dávala jen do vývaru a pak vyhodila. Teď ho začínám přidávat čím dál víc do všeho - do domácí "tatarky", k pečeným rybám, do omáček...
Takže bych prosila, jak budeš mít čas, o recept :-)
Jo, s těma haluškama ses vlezla do semaforů? My jsme je už dlouho nedělali, protože jsem si myslela, že to je kJ bomba.
20. 02. 2011 16:21
irena 66, vyzkouším, mám ještě zbytek v ledničce. Děkuji.
20. 02. 2011 16:11
Miluju brokolici, takže vyzkouším, díky za recept :-)
20. 02. 2011 16:04
Děkuji za tip, určitě vyzkouším, v receptech jsem začátečník - sběratel
20. 02. 2011 15:55
S manželem zbožňujeme i brokolicovou omáčku. Příprava je skoro stejná - jen místo brambor trochu celeru a při mixování přidávám cammemert nebo eidam. Brokolice je prostě skvělá zelenina :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři