Datum registrace: 28. 10. 2010
kacka
Sebekoučink
Zahájení: 01.11.2024
Ukončení: 29.11.2024
Cíl: Zhubnout
0 %
0 kg
4 kg
Již zhubnuto: -1 kg
Zaplacený cyklus je přístupný do 1. 12. 2024
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136852.81 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5696 h 37 min |
kacka
Jak psát blog?Pečení chleba
24. 09. 2013
Tak jsem dneska upekla první chléb, no není se zase čím chlubit, protože směs na těsto byla hotová. Přidala jsem jen vodu, olej a sůl.
Koupila jsem jej v Globusu, byl německý 6-zrnný s 65 % žitné mouky.
Ale je strašně tvrdý!!! Nevím proč, pekla jsem jej přesně ten potřebný čas.
Řeknu vám, málem jsme si vylámali zuby. (Ale - je strašně dobrý-aspoň jedno pozitivum!)
Nevíte, co s tím?
Koupila jsem jej v Globusu, byl německý 6-zrnný s 65 % žitné mouky.
Ale je strašně tvrdý!!! Nevím proč, pekla jsem jej přesně ten potřebný čas.
Řeknu vám, málem jsme si vylámali zuby. (Ale - je strašně dobrý-aspoň jedno pozitivum!)
Nevíte, co s tím?
Hodnocení (2 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
14. 01. 2014 09:12
.lelinka.
Také si peču chleba ze směsi z lídlu a do trouby vždy před pečením přidám misku s vodou :-)
14. 01. 2014 09:00
Peču stejný chleba jako puzzle99, ještě do něj přidávám slunečnicová a dýňová semínka, ten nemá chybu.
25. 09. 2013 09:45
Katko lepší, levnější a zdravějsí je udělat si chleba svůj, stejně je to jen mouka a voda :-) V těch směsích jsou většinou i věci, které tam být nemusí ...
25. 09. 2013 08:49
....hodně záleží na směsi, peču v domácí pekárně tak třikrát-čtyřikrát týdně a už jsem vyzkoušela desítky směsí - některé jsou lepší, některé horší, aktuálně ujíždíme na vícezrnném z Lídlu.....nic se nemusí přidávat, prostě jenom voda a směs a chlebík je vynikající...
25. 09. 2013 08:27
Děkuji, holky...No, jedna dobrá zpráva-chleba trochu změkl! Už je skoro fuč...
Zkusím příště tedy Havlíčkovu směs, nebo svoji.
Zkusím příště tedy Havlíčkovu směs, nebo svoji.
25. 09. 2013 05:59
Ahoj, jedinou směs , kterou občas používám je žitný nebo kovářský chléb od Havlíčka. Zatím se povedl vždycky.
24. 09. 2013 21:03
Nedala jsi málo vody, ještě mě teda napadá, jestli jsi ho nepřepekla - teda navysušila, je tam větší podíl žitné mouky, tak by měl být spíš takový vláčný až mazlavý ... ale nevím, směsi taky nepeču peču si svoje kváskové buď podle http://www.maskrtnica.cz/seversky-samozitny-chleb/#more-357 nebo cuketky nebo http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/ a ještě na dámě je přímo kváskovací diskuse a tam jsou na nástěnce taky super vyzkoušené recepty ...
24. 09. 2013 20:22
Peču také bez pekárny a dělám si svoje směsi.Potřebuji někde koupit hotový kvásek-máte tip,kde ho koupit?
24. 09. 2013 20:19
Peču z kvásku bez pekárny :)
Ale když jsem pekla v pekárně, tak se mi moc nestávalo, že by byl tvrdý. U hotové směsi se toho totiž moc pokazit nedá, dala jsi správné množství vody?
Ale doporučuji, jak píše Pavla, vlastní směs, třeba takový podmáslový chleba, hmm :)
Ale když jsem pekla v pekárně, tak se mi moc nestávalo, že by byl tvrdý. U hotové směsi se toho totiž moc pokazit nedá, dala jsi správné množství vody?
Ale doporučuji, jak píše Pavla, vlastní směs, třeba takový podmáslový chleba, hmm :)
24. 09. 2013 20:10
Já osobně nepeču, chleba nám občas upeče snacha, peče i z hotových směsí a je vždy výborný :-))
kacka
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?