Datum registrace: 16. 01. 2011
kalerme
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
10 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136831.30 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5696 h 21 min |
Stob skupiny
kalerme
Jak psát blog?ROK BEZ CUKRU
29. 07. 2014
Eve O. Schaub: A YEAR OF NO SUGAR : A MEMOIR - Knížka, která mě inspirovala.
Je to jednoduché. Nejíte potraviny, kde na seznamu ingrediencí figuruje rafinovaný cukr.
Tuhle knížku jsem se rozhodla přeložit, ale protože mám ještě vedle překladů klasické zaměstnání, nevím, kdy ji uvidíme na trhu i v češtině.
Každopádně mě napadlo, že když už jsem opět ve vláčku hubnutí a učení se správnému sestavování jídelníčku, vyzkouším alespoň MĚSÍC bez potravin obsahujících umělá sladidla, cukr, syrupy a škroby...
Co to v své podstatě znamená?
-neosladím si kafe
-nekoupím si po obědě točenou zmrzlinu
-pokud budu muset něco kupovat (a ne vařit, což dělám doposud), přečtu si řádně etiketu
Už "jedu" druhý den a vypadá to, že je vše v pořádku. Nemám cukání, nehoní mě mlsná a nepotřebuji si šetřit "na potom".
Přidá se někdo ke mě? :-)
Hodnocení (3 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
30. 07. 2014 12:16
Katerina007
a odkaz na video by byl? Děkuji
30. 07. 2014 11:41
ano, vysokofruktózový kukuřičný škrob je vážně skoro všude. No někde, když ubrali tuky, musejí nahnat chuť a zahušťovadlo... Co mě fascinovalo, jak doktor ve videu vysvětluje rozklad 2 plátků chleba, panáka vodky a 2decky pomerančového džusu. Matabolismus sacharidů a fruktózy. Akutní vystavení versus chronické vystavení.
V podstatě obáhil, že pokud jde otec a syn do hospody, tatík si dá půl llitru piva a kluk půl litru koly, je to to samé, jako by kluk vypil půl litru piva bez alkoholu - taková zátěž to je na játra. A dlouhodobá konzumace fruktózy má pak za následek 8 z 12 příuznaků kocoviny. Jenže z kocoviny se vyspíte a kolu pijete dál. No...chce to se vážně mrknout na to video, takhle v prá slovech věci strašně zjednodušuji.
V podstatě obáhil, že pokud jde otec a syn do hospody, tatík si dá půl llitru piva a kluk půl litru koly, je to to samé, jako by kluk vypil půl litru piva bez alkoholu - taková zátěž to je na játra. A dlouhodobá konzumace fruktózy má pak za následek 8 z 12 příuznaků kocoviny. Jenže z kocoviny se vyspíte a kolu pijete dál. No...chce to se vážně mrknout na to video, takhle v prá slovech věci strašně zjednodušuji.
30. 07. 2014 10:45
Já zas nevypiju kafe oslazený, chutná mi to jako melta. S cukrem bych celkově asi problém neměla, jestli nebudou větší problém ty škroby, mám pocit, že je to snad ve všem.
29. 07. 2014 10:58
dagmarhruska: jo, je to fakt divný. Už několikrát jsem zkoušela kafe nesladit, ale nikdy to nedopadlo. Ale to se poddá. :-) Když vidím výzkumy kanadských vědců ...teď koukám na tohle video a přijde mi to všechno moc dobře podané.
https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
je však pouze v angličtině
https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
je však pouze v angličtině
29. 07. 2014 10:02
Tesím se na knízku, urcite az bude prelozená si ji prectu. Cukr nepouzívám, ale bez Stevie bych se asi neobesla. Ráda bych prestala sladit kafe, ale bez oslazení mi nechutná. Prý jde ale jenom o zvyk, tak budu sledovat jak se to vyvíjí u tebe a zkusím to taky :-)))
29. 07. 2014 09:49
xxleoxx: :-))
______________________________________________________
Snažím se omezovat jak bílý cukr, tak bílou mouku ... už víc jak rok, ale nehrotím to. Přeju, ať se Ti daří!
______________________________________________________
Snažím se omezovat jak bílý cukr, tak bílou mouku ... už víc jak rok, ale nehrotím to. Přeju, ať se Ti daří!
29. 07. 2014 09:17
možná je o malinkatko chutnější třtina ale furt je to z 99,5% sacharoza stejně jako řepný cukr ... takže v tomhle ohledu je to z bláta do louže. A jestli všichni přestanou jíst kompletně řepný cukr tak začnu mít obavy o svou práci :D :D
29. 07. 2014 09:04
rafinovaný cukr je prevít:) když je ho moc o to hůř. Doporučuju kouknout na knížku od doktora Jonáše- popisuje co kde cukr dělá špatného a jak ovlivňuje organismus - rafinovaný nepřírodní cukr. Letos jsem zkoušela džemy z přírodního třtinového -je to mňamka :)
29. 07. 2014 08:31
Zní to zajímavě, knížku si přečtu, až bude překlad :-) Já mám na tohle slabou vůli, to vím, na druhou stranu ale cukr až tak nepotřebuju, moje slabé místo je jinde. Vítám tě zpět a ať se daří :-)
kalerme
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?