TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

lenakny

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 594
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136532.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5678 h 47 min

Přátelé

lenakny

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Receptar nejen na nedeli

05. 06. 2011

Tak jsem si rekla, ze by nebylo od veci zacit psat takovy maly receptar ... Mozna pomuzu tem, co zacinaji, a mozna i zkusene matadorky nacerpaji nejakou inspiraci. A pokud vy se pridate se svymi recepty, bude to fajn. Mnozstvi sampozrejme odpovidaji memu koucinku, ale to uz si kazdy muze poupravit dle svych potreb.


Kureci maso s cuketou (c. 1700kJ)
200g cukety
100g kurecich prsicek
lzice olivoveho oleje (asi 8g)
koreni dle chuti (ja pouzivam bud chop suey, to miluju, nebo kureci steak s peprem)
35g Panzani mini penne (suchy stav) nebo 40g bulguru (suchy stav)
60g cottage od Madety (muj nejoblibenejsi, vyborna smetanova chut)

Maso nakrajim na kosticky, posypu koreni a poliju lzici oleje a prohnacam, at se maso hezky obali. Kosticky orestuju na panvicce a pridam na kousky nakrajenou cuketu (neloupu ji). Pokud je treba, podliju troskou vody a dusim tak dlouho, dokud neni cuketa dle me chuti (ja mam radeji zeleninu tvrdsi, takze ani moc dlouho ne). Do smesi pridam uvarene testoviny, cottage a promicham. Je-li treba, dosolim. Je to jedno z mych nejoblibenejsich jidel.


Kureci s dusenou kedlubnou (c. 1800kJ)
20g Flory original
60g cottage od Madety
100g varenych brambor
230g kedlubny
100g kurecich prsou
pul lzice olivoveho oleje

Kedlubnu rozpulim a kazdou pulku nakrajim na tenke platky, kterem pomalu podusim na Flore. Kdyz jsou mekke osolim, popr. pridam trosku muskatoveho orisku, pridam cottage a peomicham. Kureci prsicka potru olivovym olejem, okorenim dle chuti a ugriluju na grilovaci panvicce. Brambory nakrajim na asi 3mm platky a uvarim.


Kureci s porkovo omackou (c. 1800kJ)
100g kurecich prsicek
35g Panzani mini penne (suchy stav)
100g porku
50ml 12% smetany (nebo nahradit cottage syrem v odpovidajicim mnozstvi)
1.5 lzice olivoveho oleje

Prsicka potreme pul lzici oleje, okorenime a ugrilujeme na grilovaci panvicce. Na zbylem oleji pomalu nechame zmeknout por, dochutime soli a muskatovym oriskem, zalijeme smetanou a nechame omacku trosku zhoustnout. Podavame s uvarenymi testovinami.


"Vecerovy" krabi salat s vajickem
male baleni krabich tycinek
jedno vajicko na tvrdo
svazek jarni cibulky
jedna velka zelena paprika
Lucina do salatu (nebo cottage, nebo jakakoli lucina naredena troskou mleka)
bylinkova sul

Vsechno nakrajime na velikostne vychovujici kousky s promichame se zalivkou z luciny a bylinkove soli. Je to fakt vyborny salat, takhle nevypada, ale me ta kombinace chuti hrozne chutna. Kdo chce, muze pridat chleba, ale neni to nutne.


Kureci s rajskou (asi 1900kJ)
100g varenych brambor
100g kurecich prsou
1 lzice olivoveho oleje (asi 8g)
1-2 lzicky cukru (6-12g)
asi ctvrtka cibule
100g rajcatove pyre Valfrutta
100-150ml hoveziho vyvaru (z kostky)
skorice

Omacka: Na pulce oleje orestujeme do mekka nadrobno nakrajenou cibuli. Pridame rajcatove pyre a podle chuti (tj. na pozadovanou hustotu) naredime hovezim vyvarem. Muzeme, nemusime, rozmixovat nebo propasirovat. Dochutime cukrem a troskou skorice.
Podavame s bramborem a steakem z kurecich prsicek (prsicka potreme druhou pulkou oleje, okorenime a ugrilujeme na grilovaci panvicce).

NOVÝ RECEPT

Cizrnový salát s polníčkem (kJ záměrně neuvádímů opravdu záleží, kolik si kdo čeho dá)
konzervovaná cizrna v mírně slaném nálevu
salát polníček (asi by mohla být i rukola, ale já radši ten polmíček)
olivový olej, česnek, sůl, pepř

Je to hrozně jednoduché, rychlé a fakt moc dobré :) Polníček omyjeme, cizrnu slijeme a smícháme s polníčkem. Připravíme zálivku z oleje, česneku, trošky soli a pepře a přidáme do salátu. Kdo se vejde, může přidat i pečivo.
Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 06. 2011 20:16
Panklova: Ja ten cottage pridavam hned po odstaveni, takze mirne "zmekne", pouzivam to v podstate misto smetany, at mam pocit :) nejake omacky a na doplneni bilkovin. Kdyz to jidlo ohrivam druhy den v mw, tak se ten cottage jeste trosku vic rozpusti, ale nikdy ne uplne.
05. 06. 2011 21:04
Pěkný!! Líbí s tou cuketou. Co se děje s cottage, když projde varem? Nebo se přimíchá po odstavení z ohně?
05. 06. 2011 17:08
děkuji!!!!!!každý recept je vítán:-))
05. 06. 2011 14:24
Dobré nápady, určitě vyzkouším už dnes k večeři.
24. 05. 2011 13:32
diky za pozitivni ohlasy :)
24. 05. 2011 08:17
..aaaaaa...dostala jsem chuť na tu rajskou :)
Díky moc za recepty, něco určitě vyzkouším! :) Inspirace není nikdy dost! :)
24. 05. 2011 08:15
moc zajímavé......a dost dobrý nápad ;)
24. 05. 2011 07:13
Výborný recepty,určitě vyzkouším,moc díky
23. 05. 2011 23:16
Jsem vege, ale zaujala me porkova omacka, tu si udelam, jinak jim ty svoje bezmasy piliny, jak tomu nasi rikaji, se suchou ryzi nebo suchymi testovinami. Napady na omacky nemam. Takze diky :)
23. 05. 2011 23:08
;o)
23. 05. 2011 23:05
Jsi skvělá, mám další obědy. Chystám se koupit si knížku Hubneme ......., protože moje fantazie začíná být nulová. Dík

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři