TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 07. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

monavika

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 3.2 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136535.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5679 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

monavika

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

DYNOVA POLEVKA

12. 10. 2012

DYNOVA POLEVKA

Dobre odpoledne,uz dlouho mi par kamaradek doporucovalo si udelat dynovou polevku a kdyz je ted dynovy mesic,tak i ja jsem si ji zaradila do jidelnicku.

muj vytvor -mnam,mnam,mnam :-)

Nikdy jsem ji doma nemela a timpadem jsem nevedela,jak se vari takova dynova polevka,tak jsem jako vzdy pouzila inspiraci na netu a objevila jsem tam tento recept a musim vam ho vsem doporucit,pac je opravdu vynikajici a ja si s malou na polevce pochutnala :-)

Výborná dýňová polévka

45 min | polévka | 4 porce | holandská kuchyně | vegetariánský recept 
Výborná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány.

Postup přípravy receptu

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Necháme 20 minut povařit, dokud dýně nezměkne. Po uvaření polévku odstavíme a necháme vychladnout.

Dýňovou polévku rozmixujeme a ochutíme pepřem, solí, kari kořením a sladkou smetanou. Vše dáme zpět na mírný oheň a ještě chviličku povaříme.

Výbornou dýňovou polévku podáváme se lžičkou kyselé smetany a na talířku zdobíme čerstvou pažitkou a nasekanou bazalkou.

Ingredience

 1 kg dýně 
1 ks cibule 
olej 
1 l kuřecí nebo zeleninový vývar
NA OZDOBU

 čerstvá bazalka,čerstvá pažitka , kyselá smetana
PODLE CHUTI

 sůl , mletý černý pepř , sladká smetana  ,kari koření¨
 

(zdroj vareni.cz)
 
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 10. 2012 13:22
To je náhoda. Právě jseme jí dojedli... Já dávám ještě jeden brambor a společně rozmixuju. On tu polévku malinko zahustí. A k tomu krustičky. Pokud máte na zahrádce šalvěj, zkuste šalvějové čipsy. - Celé lístky se hodí na rozpálený olej a jen chvilenku osmahnou. Než začnou hnědnout. To je opravdu jen chvilenka. Vypadají pěkně na polévce a chuťově mě to také mile překvapilo. Někde jsem četla, že se hodí právě k této polévce.
14. 10. 2012 12:37
nemám ráda kari, dávám muškátový oříšek. mám s touto chutí dýňovku tak spojenou, že by mi s kari ani nechutnala. vychytávka jsou pražená dýňová semínka nasypaná jako ozdoba navrch nebo houstičky. Jinak loupu i hokkaido - uvařím kusy i se slupkou, vytáhnu, sekrábnu slupku a pak rozmixuju. mám zkušenost, že pak v polívce není takový ten "písek", rozmixované tvrdší části...
14. 10. 2012 12:00
Dýňovou polévku mám moc ráda a já ji vařím z dýně Hokaido a ta se loupat nemusí. Letos jsem ji ještě nevařila, ale už se na ni těším. Mňam :-))
14. 10. 2012 11:38
Na tvou dýňovou plévku se mi sbíhají sliny. Sama jsem ji ještě nevařila, ale v obchodě se na mně usmívají dýně hokaidó, ai jejich lákání neodolám a uvařím si ji také.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři