TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 03. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

paniLiba

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 354
Celkem: 20698
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136532.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5678 h 47 min

Přátelé

paniLiba

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Týdenní úkol

05. 03. 2017

Na poslední týden měsíce luštěnin jsem si jako týdenní úkol vybrala to, co jsem nikdy ještě nedělala, a tak chtěla zkusit - nechat si naklíčit luštěniny. Postupovala jsem podle jednoho návodu na internetu - bylo jich tam spoustu. Nebylo to nic složitého a ani mi to nezabralo příliš času.

Zde je fotodokumentace:

Fazole mungo jsem propláchla vodou a nechala přes noc namočit

Nejdříve jsem fazole namočila přes noc.

 

Pak jsem obětovala nový květináč. Na dno jsem dala papírový kávový filtr ( aby fazole nepropadly z květináče dírami), pak nasypala namočené fazole, přikryla plátěným ubrouskem a zatížila skleničkou s vodou.  Klíčky ponechané ve tmě a ve stísněném prostoru jsou prý baculatější.    

Na dno květináče jsem dala papírový filtr na kávu ( aby fazole nepropadly dírami), na něj nasypala fazole, zakryla plátěným ubrouskem a zatížila skleničkou s vodou. Prý jsou klíčky vyklíčené ve tmě a ve stísněném prostoru větší a buclatější.

Nechala jsem květináč v kuchyni na stole a 2x denně klíčky propláchla proudem vody ( aby se nešířily choroboplodné zárodky), vodu nechala v misce cca 10 minut, aby měly fazole dostatek vláhy, a teprve potom misku vyprázdnila. Za 4 dny bylo hotovo.

Asi brzy zkusím klíčky z jiné luštěniny, třeba z čočky. Jejich příprava je opravdu jednoduchá a docela zábavná. Jsou chutné, dají se jíst i " jen tak" a chutí mi připomínají zelený hrášek. 

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 03. 2017 09:31
Moc děkuji za inspiraci..
06. 03. 2017 07:42
Začala jsi dobře, naklíčené mungo jsou asi nejchutnější(pro mě) a pak čočka.
05. 03. 2017 23:37
Nejen zajímavé, ale hlavně fakt dobré. Pěkný fotonávod :-))
05. 03. 2017 20:30
Vypadá to zajímavě, stojí to za pokus. Předpokládám, že se fazole mungo dají koupit ve "zdravé výživě"

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři